binnengluren tegen gaan

Hoe ga jij binnengluren tegen?

Wat zet je op je vensterbank om binnengluren tegen te gaan?

Ik woon in een straat waar veel mensen door heen komen. Ik woon vlakbij het centrum en ben de laatste straat voor het centrum waar men niet hoeft te betalen voor het parkeren dus veel mensen parkeren bij ons in de straat. De ideale plek dus om te parkeren als je in het weekend lekker wilt gaan shoppen. Ook woon ik naast een basisschool wat al vroeg veel mensen op de been brengt. Wat op zich bijzonder is want de meeste van deze kinderen wonen hier in de buurt en toch staan er ’s morgens rijen auto’s.

Natuurlijk erg gezellig allemaal en schitterend natuurlijk om op deze manier mensen te kijken maar de stoep is maar 1 meter van mijn raam af en dat moedigt natuurlijk binnengluren aan.

Lichtdoorlatend raambekleding

Ik heb zelf een rol gordijn welk licht doorlatend is. Overdag fijn want ik kan hem redelijk dicht doen zonder dat het donker in huis wordt. Daarbij kan ik nog wel naar buiten kijken. ’s Avonds kan men echter wel makkelijk naar binnenkijken. Maar er zijn natuurlijk zat manieren om naar binnengluren tegen te gaan. En dat hoeft niet altijd met gordijnen.

Grote vaas

Met een grote vaas vol met (nep) bloemen kan je al erg veel inkijk weghalen. Of zet een paar plantenbakken voor het raam. Al dan niet op een verhoging om nog meer de inkijk tegen te gaan.

Je kan ook een paar hoge bloempotten plaatsen met daar tussen/op een paar mooie takken. Deze kan je elke keer stylen naar gelang het seizoen of de periode. Zo kan je er met Pasen een paasstuk van maken en hang je hem met kerst vol met kerstballen.

Hoge bloempot
Bron: http://bizzyathome.blogspot.nl/2011/02/een-warm-nest.html

Landelijk of brocante interieur

Heb je een landelijk of brocante interieur dan zijn de kamerschermen weer helemaal in, maar dan wel in de vensterbank versie. Je oma had vaak ook al zoiets voor het raam maar dan met een houten rand en een geborduurde binnenzijde.

Tegenwoordig zijn de steigerhouten schermen helemaal in. Verkrijgbaar in verschillende maten en veelal voorziene van een hartje als versiering/doorkijk. Google maar eens op raamscherm en je krijgt de leukste creaties te zien. Of koop ze bij bol.com.

Raamfolie

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten raamfolie op de markt. Eigenlijk voor elk interieur is er wel een design leverbaar. En wil je geen design. prentje of motiefje dan kan je kiezen voor een standaard folie. Wil je meer dan alleen een baan raamfolie op je raam houdt dan een paar cm afstand van het raamkozijn of zelfs in het midden. Zo creëer je een creatief middel tegen binnenkijken.

  • geupdate 2021

Photo by Patrick Perkins on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.