Hoe ga jij binnengluren tegen?

Wat zet je op je vensterbank om binnengluren tegen te gaan?

Ik woon in een straat waar veel mensen door heen komen. Ik woon vlakbij het centrum en ben de laatste straat voor het centrum waar men niet hoeft te betalen voor het parkeren dus veel mensen parkeren bij ons in de straat. De ideale plek dus om te parkeren als je in het weekend lekker wilt gaan shoppen. Ook woon ik naast een basisschool wat al vroeg veel mensen op de been brengt. Wat op zich bijzonder is want de meeste van deze kinderen wonen hier in de buurt en toch staan er ’s morgens rijen auto’s.

Natuurlijk erg gezellig allemaal en schitterend natuurlijk om op deze manier mensen te kijken maar de stoep is maar 1 meter van mijn raam af en dat moedigt natuurlijk binnengluren aan.

Lichtdoorlatend raambekleding

Ik heb zelf een rol gordijn welk licht doorlatend is. Overdag fijn want ik kan hem redelijk dicht doen zonder dat het donker in huis wordt. Daarbij kan ik nog wel naar buiten kijken. ’s Avonds kan men echter wel makkelijk naar binnenkijken. Toen ik deze gordijnen kocht waren er helaas nog geen plichegordijnen op de markt. Anders had ik deze zeker gekocht.

Met plissegordijnen kan je namelijk makkelijk spelen met de hoeveel licht en dus ook zicht dat je naar binnenlaat.

Maar er zijn natuurlijk zat manieren om naar binnengluren tegen te gaan. En dat hoeft niet altijd met gordijnen.

Grote vaas

Met een grote vaas vol met (nep) bloemen kan je al erg veel inkijk weghalen. Of zet een paar plantenbakken voor het raam. Al dan niet op een verhoging om nog meer de inkijk tegen te gaan.

Je kan ook een paar hoge bloempotten plaatsen met daar tussen/op een paar mooie takken. Deze kan je elke keer stylen naar gelang het seizoen of de periode. Zo kan je er met Pasen een paasstuk van maken en hang je hem met kerst vol met kerstballen.

Hoge bloempot
Bron: http://bizzyathome.blogspot.nl/2011/02/een-warm-nest.html

Wil je de potten iets hoger zetten maak dan gebruik van een vensterbank plankje.

Op dit plankje kan je niet alleen hoge vazen zetten. Je kan allerlei woonaccessoires op dit plankje zetten. Je kan er zelfs voor kiezen om met elke feestdag (kerst, Pasen, Valentijn) het thema van het plankje aan te passen.

Wil je meerdere planten in de vensterbank zetten en is je vensterbank een beetje klein dan hebben we nog een oplossing voor je gevonden:

Ook deze kan je natuurlijk voor andere doeleinden gebruiken. Je hoeft er geen planten op te zetten. Je kan hem ook stylen met bijvoorbeeld een boeddha beeld, kaarsen of een andere leuke woonaccessoire.

Landelijk of brocante interieur

Heb je een landelijk of brocante interieur dan zijn de kamerschermen weer helemaal in, maar dan wel in de vensterbank versie. Je oma had vaak ook al zoiets voor het raam maar dan met een houten rand en een geborduurde binnenzijde.

Tegenwoordig zijn de steigerhouten schermen helemaal in. Verkrijgbaar in verschillende maten en veelal voorziene van een hartje als versiering/doorkijk. Google maar eens op raamscherm en je krijgt de leukste creaties te zien. Of koop ze bij bol.com.

Alternatief voor raamscherm

Niet iedereen houdt van de landelijk sfeer. Of vindt het leuk om een raamscherm in zijn vensterbank neer te zetten. Gelukkig is er nog een heel erg leuk alternatief. Je kan een groot ornament op een poot in je vensterbank plaatsen.

Als je kiest voor een ornament groter dan 30 cm haal je al een deel van het zicht weg. En deze manier van gluren tegen gaan geeft jouw eigen interieur nog extra sfeer.

Raamfolie

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten raamfolie op de markt. Eigenlijk voor elk interieur is er wel een design leverbaar. En wil je geen design. prentje of motiefje dan kan je kiezen voor een standaard folie. Wil je meer dan alleen een baan raamfolie op je raam houdt dan een paar cm afstand van het raamkozijn of zelfs in het midden. Zo creëer je een creatief middel tegen binnenkijken.

  • geupdate 2023

Foto van Patrick Perkins op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *