Voorjaarskrans met bolletjes

Voorjaarskrans met bolletjes

Eerder stonden er al wat zelfmaakideeën van mij op deze site en nu schrijf ik dan mijn eerste DIY/ Zelfmaakidee column, welke maandelijks zal verschijnen. Ik heb er ontzettend zin in om mijn ‘maaksels’ met jullie te delen.

Eerst zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Pietrik Elzinga – Postma, woonachtig te Friesland, getrouwd en in augustus aanstaande uitgerekend van ons eerste kindje. Naast mijn werk op kantoor, bezoek ik kringloopwinkels en rommelmarkten en ben ik graag creatief bezig in huis en tuin. Dit alles hou ik bij op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.com Neem gerust eens een kijkje.

Ik hoop jullie met mijn column te inspireren, de ideeën zijn vaak low budget en gemakkelijk te maken. 

Nu er gefluisterd wordt dat de temperaturen weer wat omhoog gaan, maakte ik een krans van voorjaarsbolletjes. Ik heb gekozen voor blauwe druifjes, maar je kunt natuurlijk ook voor andere bolletjes kiezen.

Wat heb je nodig?

  • strokrans
  • mos
  • voorjaarsbolletjes (hier vijf bakjes met zo’n vijf blauwe druifjes per bakje)
  • satéprikkers
  • krammen
  • lint of touw

Haal de blauwe druifjes uit de bakjes en haal de modder van de bolletjes. Steek een satéprikkertje in het bolletje en duw die voorzichtig in de krans. Pas er op dat het prikkertje ook door het bolletje heen kan gaan! Dus let op je vingers! steek ze dakpansgewijs in de krans en zorg dat de binnenkant en buitenkant ook wat bedekt worden.

Als je nog zo’n tien centimeter over hebt, knoop dan vast een touw of lint aan de krans. Is de hele krans bedekt? Leg dan stukjes mos op de onbedekte plekken. Op de grote vlakken aan de buitenkant en binnenkant kun je hiervoor de krammen gebruiken.

Als de krans is opgevuld, is deze klaar en kun je deze een mooi plekje geven. Mocht je de krans buiten op een beschutte plek hangen, hou er dan rekening mee dat je bolletjes wel een beetje vochtig moet houden. Je kunt dit doen door middel van plantensproeier.

Voor meer foto’s check de blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.nl/2013/04/diy-zelfmaakidee-voorjaarskrans-met.html

krans aan de deur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *