Stylen met accessoires

Stylen met accessoires

Een veel gestelde vraag bij mij in de les is: stylen met accessoires.

Waarom zien mijn leuke accessoires er thuis niet zo leuk uit als in de winkel?

Het kan een van de volgende oorzaken hebben. Realiseer je wel dat alles persoonlijk is, een kwestie van smaak dus………ik praat niet over goed of fout, probeer uit dit blog te halen wat voor jou van toepassing is! De één houdt nu eenmaal van rustig de ander van druk……..

In een winkel zijn accessoires vaak in hoeveelheden bij elkaar gestyld, dat betekend dat ze volume krijgen, koop je daar één ding van dan kan het zijn dat het thuis in het niet valt. Zet thuis dan accessoires bij elkaar zodat het volume krijgt en bekijk of dit beter is. Dit kunnen gerust verschillende materialen of verschillende kleuren zijn.

woonaccssoires

Mensen zijn daarnaast geneigd elke vierkante centimeter in huis te vullen, hierdoor kan het druk en rommelig ogen. Ik ben zelf voorstander van een aantal plekken in huis stylen……niet iedere vierkante centimeter dus. Waarom? Doordat de omgeving rustig wordt, springen de accessoires beter in het oog en doordat er volume gemaakt is komen ze beter tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan een plek op een dressoir, een plek in de vensterbank, een tafeltje, een mooie kist enz.

Naamloos1

Een mooi schilderij verdient aandacht, hang deze daarom op een rustige wand op deze manier krijgt het schilderij de aandacht. Hang je het schilderij op een drukke wand dan gaat het ten koste van elkaar en komt beiden niet tot zijn recht.

Naamloos2

Hetzelfde geldt voor een mooi beeld, houd de omgeving rustig, plaats hem bijvoorbeeld op een sokkel en zet hem vrij in de ruimte met een rustige achtergrond, op deze manier komt je beeld optimaal tot zijn recht.

beeld

Nogmaals het is heel persoonlijk, wat de één mooi vind, vind de ander verschrikkelijk, over smaak valt niet te twisten, gelukkig maar anders zag ieder huis er hetzelfde uit……..en werd mijn beroep ook maar saai.

Ik hoop je hiermee op weg geholpen te hebben en mocht je vragen hebben, wees vrij om ze te stellen!

Liefs

Suzanne van der Veen

Styling & Matching

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *