Recycle het interieur!

Recycle het interieur!

Heb je ook een zolder vol oude rommel? Of staan er spullen in je woonkamer die je eigenlijk maar lelijk vindt? Knap ze op, verander ze en geef ze een tweede leven! Een kleine home-make-over kan best low budget zijn en hoeft zeker niet tijdrovend te zijn! Recycle gewoon de dingen die je al in huis hebt staan of loop eens binnen bij de kringloop!

Als het aankomt op het recyclen van je interieur dan kun je eigenlijk alles wel gebruiken. Er is niks wat niet geschikt is voor een goede opknapbeurt. Eigenlijk kunnen al je spullen een tweede en ander doel vervullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar oude schoenen of laarzen? Geef ze een ander kleurtje, doe er een stofje omheen, wat potgrond erin en klaar is je nieuwe bloembak! Wat je ook als plantenbak/bloempot kunt gebruiken: een oude melkbus. De kans is misschien klein dat je deze op zolder hebt staan, dus breng eens een bezoekje aan de kringloop winkel. Je hoeft hier vaak niks meer aan te doen. Zand erin, plantje of bloemetje erin en klaar!

Wat ook prima te recyclen is: karton en hout. Karton is goed te gebruiken als decoratie. Denk hierbij aan doosjes/dozen en wc-rollen. Met wat creatief knip en plakwerk kun je al een heel eind komen! Roep hierbij de hulp in van je kinderen. Die hebben er waarschijnlijk de grootste lol in. Zie je kans om aan houten pallets te komen? Pak die kans dan met twee handen aan! Maak hier een salontafeltje, een bedonderstel, wandplanken of een aparte kist van. Als je een palletsalontafel op een leuk gekleurd vloerkleed zet dan steekt dat lekker tegen elkaar af!

Wat tenslotte ook een goed idee is: oude flessen nieuw leven inblazen, of ze nu van glas of plastic zijn. Naast dat je er natuurlijk bloemen in kunt zetten kun je er ook andere woonaccessoires van maken. Doe er lampjes in. Of zand met schelpen.

Heb jij gerecyclede spullen in je interieur staan? En zo ja, wat?

2 thoughts on “Recycle het interieur!

  1. Niet zoveel als dat ik eigenlijk zou willen. Ik heb in ieder geval wel een oude melkbus in huis staan. Wij gebruiken hem alleen niet als bloempot, maar als paraplubak. Wat ook een leuk idee is: spullen hergebruiken waar je sentimentele waarde aan hecht. Ik heb zo al een tijdje het idee om van oude tekeningen van de kinderen een leuke collage te maken voor aan de muur. Moet er alleen nog de tijd voor vinden om het ook echt te doen.

    1. Leuk om een oude melkbus te recyclen in je interieur.

      Voor de collage van de tekeningen kan je misschien bij de kringloop een oude lijst op de kop tikken en er een echt kunstwerk van maken.

      Groeten Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *