woontrends goud

Woontrends goud

Woontrends goud

Gouden tijden

Het leek op zijn retour maar niets is minder waar; glanzend goud en andere metalen, als trend in het interieur, zijn juist weer in opkomst.

Metalen zijn niet alleen maar kil en koud als je ze toepast in huis. De afzonderlijke eigenschappen van metaal worden gebruikt om producten voor in huis iets speciaals te geven.

De matte uitstraling van zuiver goud is ingetogen mooi in behang (JAB Anstoetz) of als muurschildering (Balancingwalls). Statige gordijnen lijken niet van stof gemaakt door de gladde en glanzende structuur van gepolijst goud.

Samen met koper verandert goud in een warme, zachte en bijna aaibare kleur. Een tapijt in rosé goud met een mooie glans in combinatie met lichte kleuren en wittinten resulteert in een elegant interieur (karpet van bananenvezels, Papilio). Maar rosé goud en ook koper worden krachtig en opvallend door blauw of turquoise-schakeringen toe te voegen.

woontrends goud

Goud staat voor weelde, de eigenschap die wij er aan hebben gegeven. Met goud laat je je rijkdom zien. In dat opzicht wordt goud toegepast in minimalistische interieurs en ook in barokke stijlen. Schilderijlijsten, klokken, kunstobjecten en verf zijn voordehand liggend als decoratie in huis, maar ook tegels, behang en steeds meer gordijnstoffen worden ontworpen met goud.

Als zuiver natuurproduct is goud puur, zelfs de tandarts gebruikt het in je mond. Goud is echt. Met goud toon je je eigenheid en kracht.

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno in Amsterdam.

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *