Laminaat: Snel en makkelijk een kamer restylen

Laminaat leggen

Laminaat: Snel en makkelijk een kamer restylen

De lente is weer begonnen, dus de dikke tapijten kunnen weer naar de zolder gebracht worden. Dan zie je soms dat er onder het tapijt een andere kleur vloer, ligt dan de rest van de kamer heeft. Je kunt het tapijt natuurlijk laten liggen, maar een nieuwe vloer kan heel snel gelegd worden. Hier een aantal tips om de een kamer binnen een handomdraai een nieuwe look te geven met een mooie laminaatvloer.

Meubels eruit en vloer schoon
Afhankelijk van de grootte van de ruimte natuurlijk, heb je de meeste vloeren binnen een middag met laminaat bedekt. Haal van te voren alle meubels eruit en maak de vloer goed schoon. Haal eventueel resten tapijt weg en zorg dat de vloer vlak en schoon is. Als de vloer nog stoffig is, dan plakt het laminaat niet goed. Ga er nog even met een dweil en wat allesreiniger overheen, voordat je aan de slag gaat.

Leg, klik en plak
Er zijn verschillende soorten laminaat vloeren. Dik laminaat, klik laminaat en plak laminaat. Klik en plak laminaat zijn het snelst gelegd en daarbij is dit laminaat eenvoudig op maat te knippen. Plak laminaat is alleen geschikt voor vloeren met een gladde ondergrond, anders hecht de lijm niet. Klik laminaat is ideaal, want je kunt er nog een isolerende laag onderleggen. Deze vloer wordt aangeraden voor vrijstaande huizen, zodat ze beter geïsoleerd zijn.

Klik, plak en klaar
Begin in de linker hoek van de kamer met leggen en werk zo naar de deur toe. Begin een nieuwe strook laminaat als hij minstens 15 cm lang is. Kortere stukjes kun je beter niet gebruiken, omdat het een slordig gezicht geeft. Houd tussen de muur en het laminaat een ruimte van ongeveer drie tot vier centimeter, zodat het laminaat nog kan werken. Dit gat kun je dichten met een mooie plaklint.

Nog opzoek naar duurzame laminaatvloeren die in een handomdraai gelegd zijn? Kijk dan eens op de website van Handyfloor.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *