Kleine ruimtes; hoe richt je ze in?

Kleine ruimtes inrichten

Kleine ruimtes; hoe richt je ze in?

Een interieur kopen is niet eenvoudig en zeker niet iets wat je zomaar even tussendoor doet. Maar wanneer je ook wat krap zit qua ruimte wordt het helemaal lastig. Efficiëntie speelt dan een belangrijke rol. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld geen loze hoeken veroorloven. Maar het geheel moet natuurlijk wel helemaal aansluiten bij je smaken en wensen. Al met al, een kleine kamer op een leuke manier inrichten is alles behalve makkelijk. Het onderstaande geeft je hopelijk  een zetje in de goede richting!

Voorbereiding is ook in dit geval alles. Het is erg handig als je vooraf weet hoeveel ruimte je nu precies hebt, en hoe je het ongeveer wilt gaan inrichten. Er zijn enkele eenvoudige online tools te vinden die je hierbij kunnen helpen. Je kunt een plattegrond maken van de in te richten ruimte(s) in de goede afmetingen en de meubels die je van plan bent te gaan kopen erin zetten. Op die manier zie je precies hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt .

In kleine ruimtes is bij wijze van elke vierkante centimeter belangrijk. Denk dus heel goed na over welke meubels je echt nodig hebt en waar je eigenlijk ook best zonder kunt. Groot en breed kun je in ieder geval niet gebruiken. Je verliest kostbare ruimte en de kamer oogt dan ook nog eens veel kleiner. Meubels met meerdere functies bieden uitkomst. Ze helpen je de beperkte ruimte die je tot je beschikking hebt efficiënt te gebruiken. Denk hierbij aan hockers met ruimte om spullen op te bergen of een oude verkleedkist als salontafel. Zulke meubels zijn praktisch en ze hebben een speels effect!

Ook de materialen/kleuren van de meubels spelen een rol. Donker en massief ‘verkleint’ en licht ‘vergroot’. Het is dus een aanrader te kiezen voor lichtere kleuren en moderne materialen, zoals glazen of witte hooglans salontafels en lichte kasten. Combineer dat soort meubels met de juiste verlichting. Verlichting kan zorgen voor ‘grotere’ kamers. Gebruik in ieder geval geen lage brede hanglampen. Denk klein. Denk aan (inbouw)spotjes of een paar leuke tafellampjes.

Waar je ook voor kiest, laat je eigen stijlen en smaken terugkomen in je interieur. In een kleine ruimte moet je alleen wat creatiever zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *