Heeft je interieur een redesign nodig?

Heeft je interieur een redesign nodig?

Ben je de inrichting van je huis zat? Wil je je (woon)kamer een andere look en feel geven?  Heb je een groot budget of heb je juist geen cent te makken? Een verandering van je huidige design hoeft helemaal niet duur te zijn. Hieronder volgen een aantal tips.

(Je eigen)  meubels een opknapbeurt geven

Steeds meer mensen geven hun eigen meubels een opknapbeurt of laten dit doen door een handige kennis. Een oud meubelstuk dat er oud, stoffig en versleten uitziet kan door een opknapbeurt weer jaren mee als een hip en nieuw meubelstuk.  Er worden steeds meer cursussen gegeven voor het opknappen van meubels, zo is de 10-stappencursus meubels opknappen van de NTR leerzaam voor diegenen die hier meer van af willen weten.

Tweedehands  kopen is niet fout, maar juist hip

Waar je je een aantal jaar geleden nog ongemakkelijk voelde als je bijvoorbeeld een kringloopwinkel binnenliep, wordt het tegenwoordig juist als heel normaal en soms zelfs als trendy gezien. Er zijn nu dus meer jagers op de kust.  Als je precies weet naar wat je op zoek bent, kan je een alert bij Marktplaats instellen zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer een advertentie met een door jouw gezocht meubelstuk geplaatst wordt.

De zomer is ook de tijd van de rommelmarkten en bazars. Als je er vroeg bij bent, kan je hier vaak voor een koopje goede meubels kopen. Een likje verf kan bij dit soort meubels wonderen doen.

Toch kiezen voor het dure interieur?

Natuurlijk zijn er ook mensen die juist wel veel willen uitgeven aan de dure merken. Zij schaffen vaak één keer in een bepaalde tijd een compleet nieuw interieur aan. Als je dit bijvoorbeeld iedere tien jaar doet, is het verstandig om hier geld voor opzij te zetten, een slimme en veilige manier is bijvoorbeeld het openen van een spaardeposito.  Op die manier hoef je er geen lening voor af te sluiten op het moment dat je het dure interieur aanschaft.

Helemaal geen budget, maar toch iets anders willen?

Als je meubels nog goed zijn, is een vervanging niet nodig. Zo kunnen: het verven van een muur in een andere kleur; het veranderen van de kussens en kleden; het kopen van een aantal mooie(hang)planten of verandering van accesoires aan de muur al wonderen doen. In dit geval heeft je kamer al een hele uitstraling terwijl je niet veel geld voor hoeft uit te geven.

Fotobron: Apartmenttherapy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *