Interview KLBR//22

slaapkamer

1.    Wie is …? Ik ben Muriëlle Snel, 32 jaar en woonachtig in Woerden. Van oorsprong ben ik grafisch vormgever. Ik ben altijd bezig met beeld, vorm en tekst. Toch heb ik altijd al een passie gehad voor interieur en alles wat daarmee te maken heeft.

Na jaren werkzaam te zijn geweest als grafisch vormgever, heb ik twee jaar geleden besloten mijn hart te volgen en ben ik aan de slag gegaan als interieurstyliste. Erg leuk om elke dag bezig te kunnen zijn met hetgeen je het allerliefst doet! Toch wilde ik ook iets doen met mijn liefde voor industriële spullen en dus heb ik vorig jaar de knoop doorgehakt en ben ik mijn webshop KLBR//22 begonnen.

2.    Hoe ben je aan die naam gekomen? Deze vraag krijg ik heel vaak. Omdat ik industriële en stoere items verkoop, wilde ik een krachtige naam. Omdat ik, toen ik startte, veel militaire items in de shop had, kwam ik al snel op de naam Kaliber. Dat Kaliber een dubbele betekenis heeft vind ik leuk. Van jongs af aan heb ik al iets met het getal 22, daar wilde ik dus ook iets mee doen. Uiteindelijk werd het Kaliber 22. Toch vond ik dat er wat saai uitzien en als vormgever had ik direct een bepaald beeld bij het logo. Dus heb ik de klinkers ertussenuit gehaald en de schuine streepjes toegevoegd en de naam KLBR//22 was een feit.

3.    Wat verkoop je/ maak je het liefst? Ik verkoop industriële meubels en accessoires, spullen met veel karakter en een stoere uitstraling. Ik heb veel unieke items en je vindt in mijn shop ook vintage en gerecyclede spullen. Kussens van oude legertenten, krukjes van oude boenwasblikken en dienbladen van sloophout bijvoorbeeld.

4.    Waar haal je je inspiratie vandaan? Eigenlijk overal vandaan, alles kan me inspireren. Het stadsleven; een muur met graffiti, een oude fabriek, een verkeersbord, noem maar op. Ook materialen als beton, staal, hout, karton etc. Ik haal inspiratie uit de bladen en van blogs, maar toch voornamelijk uit alledaagse dingen.

5.  Welke website geeft jouw inspiratie? Pinterest is een grote bron van inspiratie. Zo leuk dat je van mensen van over de hele wereld beelden kunt bekijken en vervolgens weer kunt delen met anderen! Ook het fotoblog bloodandchampagne.com bekijk ik regelmatig.

6.  Welke blog volg jij graag? Ik volg niet echt een blog. Wel kijk ik regelmatig op vosgesparis.blogspot.nl, bloodandchampagne.com, blackbirdstyle.blogspot.nl en mechantdesign.blogspot.fr. Dan kijk ik voornamelijk naar de mooie fotografie.

7.    Hoe ziet jouw eigen woning er uit? Zie je veel van je eigen artikelen terug in je woning? Mijn woning is ingericht met een allergaartje aan meubelen. Toch heeft het een rustige uitstraling. De overheersende kleuren zijn wit, grijs en zwart. Dat vind ik een mooie combinatie en daar raak ik niet snel op uitgekeken. Ik heb zelf een lage tvkast met open vakken gebouwd in de hele breedte van de muur. Voor in de vakken heb ik bakken op wieltjes gemaakt om rommeltjes en tijdschriften in te bewaren. De kast heb ik wit geschilderd en doordat hij tegen een grijze muur staat, geeft dat een mooi contrast. Mijn salontafel is een oude legerkist die ik wit heb geschilderd en ook de ronde eettafel die ik via Marktplaats scoorde heb ik wit geverfd. Zo is er toch een mooi geheel ontstaan en is mijn interieur uniek en eigen. Door gebruik te maken van accessoires breng ik hier en daar wat kleur in mijn interieur. Een knalgeel verkeersbord bijvoorbeeld of een rood metalen ster. Veel items die ik in huis heb, zouden zo de shop in kunnen.

8.    Wat is je favoriete plek in huis? Mijn favoriete plek in huis is de woonkamer met open keuken. Hier komen zoveel functies bij elkaar. Ik heb daar mijn werkplek, zithoek en eethoek en er hangt een gezellige, warme sfeer.

9.    Op welk item in jouw huis was je op slag verliefd? Ik heb meerdere items in huis waar ik op slag verliefd op werd. Mijn vintage typemachine is er een van. Ook heb ik in de gang een oude Belgische munttelefoon hangen (zie foto) die ik per se moest kopen. Ik heb zelf een tekstje gemaakt voor achter het ruitje en telkens als ik er langs loop ben ik zo blij dat ik hem gevonden heb! Die gaat voorlopig de shop niet in…

10.    Als ik je nu geld zou geven, voor welk item voor je interieur zou jij dan nu naar de winkel rennen? Ik zou heel graag een nieuwe bank willen, maar met de start van de shop zit dat er voorlopig nog even niet in. Wil je mijn bankrekeningnummer? 😉

11.   Waar koop jij het liefste je woonaccessoires en meubels? Ik ben niet zo van de grote ketens, shop liever bij de wat kleinere winkeltjes. Toch ga ik wel graag naar Loods 5, daar vind ik altijd wel iets leuks. Ook ga ik regelmatig naar de kringloop om te snuffelen naar dat ene item dat ik op kan knappen en helemaal eigen kan maken.

12.   Wie wil jij graag met Interieur Inspiratie aan tafel? Ik geef het stokje graag door aan Gerrie van LivvLifestyle.

Interview KLBR//22

Interview KLBR//22

Interview KLBR//22

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *