De zomer zit erop! Met deze drie tuin-tips verleng je het zomergevoel 

De zomervakantie zit er alweer bijna op, de scholen beginnen en het is tijd om weer naar kantoor te gaan. Of je deze zomer nu bent weggeweest of thuis bent gebleven, ook na het hoogseizoen kun je blijven genieten van de lange, warme zomeravonden – zélfs in je eigen, vertrouwde tuin. Het draait allemaal om de beleving, en dat magische vakantiegevoel creëer je eenvoudig zelf. in-lite deelt drie tips om jouw tuin om te toveren voor het ultieme vakantiegevoel. 

Meubels om echt mee te relaxen. 

Relaxen in eigen tuin is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Wat voor tuin je ook hebt, de inrichting van je buitenruimte kan alles veranderen. Schaf bijvoorbeeld een loungeset aan om ‘s avonds tot in de late uren te kletsen met vrienden, of kies voor een tuinbank of picknicktafel voor een relaxte plek om samen met de kinderen buiten te eten en te spelen. Ook voor een balkon of een minder ruime tuin zijn meer dan genoeg opties. Denk aan lekkere hangstoelen met zachte kussens, ideaal voor een goed boek en een glaasje wijn, of comfortabele tuinstoelen die de juiste sfeer creëren voor een knus diner.  

Eigen tuin is net zo magisch als op vakantie gaan. 

Zelfs als het donker begint te worden kan de gezelligheid doorgaan. Met de juiste verlichting blijft het tot in de late uurtjes aangenaam om buiten te zitten. Kies de lampen die passen bij de sfeer die jij wilt creëren, zowel onder een overkapping als in de openlucht. Denk aan gedimd licht voor een romantische avond, sfeervolle terrasverlichting om dat spannende boek uit te lezen of gekleurde lampen voor een gezellige avond met vrienden, het kan allemaal. Van de grootste boom in de tuin tot de kleinste plant, en van de visvijver tot de bijzettafel, alles kan sfeervol verlicht worden.  

Breng de tropen naar je tuin. 

Je hoeft niet ver te reizen om te genieten van buitengewone flora en fauna. De dichtstbijzijnde tuincentra hebben de mooiste, exotische planten om die Caribische sfeer naar Nederland te halen en je tuin wat groener te maken. Van klimop planten en heuse palmbomen, tot kleurrijke bloemen en kleine potplantjes voor op het balkon. Elke buitenruimte kan verrijkt worden door wat extra groen om zo de exotische en buitenlandse sfeer te vangen in je eigen achtertuin. 

Hoewel de zomerse dagen geleidelijk plaatsmaken voor een nieuw seizoen, betekent dit niet dat het vakantiegevoel aan een eind moet komen. Of je nu een grote tuin hebt met veel groen of een klein balkon met knusse meubels, de vakantiesfeer is overal te beleven. Het is slechts een kwestie van die magie vangen in je eigen buitenruimte. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *