Zo blaas jij jouw oude katoenen items nieuw leven in

Upcyclen of toch nieuw kopen? Action biedt inspiratie

Toe aan nieuwe schoonmaakdoekjes, handdoeken of sokken? Naast het voortdurend verrassende assortiment voor de laagste prijzen blijft Action zijn producten verbeteren op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Bij Action wordt katoen namelijk verantwoord ingekocht. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld handdoeken of een dekbedovertrek. Niet meteen je oude items weggooien. Er zijn namelijk genoeg Do-It-Yourself tips waarmee je oude katoenproducten nieuw leven in kan blazen. Action biedt een aantal upcycle hacks:

Drie DIY upcycling tips

1. Herbruikbaar keukenpapier

Oude handdoeken, shirts of kussenslopen kunnen nog prima dienst doen als keukendoek. Kijk goed of de stof geen vlekken of gaten bevat en knip deze er eerst uit. Verdeel dan het overgebleven gedeelte in evenredige stukken. Werk de randen eventueel af door de buitenste randjes om te slaan en vast te stikken. Rol dan de evenredige stukjes stof om een keukenrolhouder of vouw ze netjes op om ze een plekje op jouw keukenblad te geven. In plaats van rollen papier, gebruik je katoenen doeken die keer op keer weer te gebruiken zijn. 

2. Spuugdoekjes voor de kleine

Met een newborn in huis ben je veel in de weer met spuugdoekjes. Er zijn dan al genoeg nieuwe items die je moet aanschaffen en deze doekjes zijn makkelijk zelf te maken. Met een paar oude handdoeken maak je zelfs een voorraad waarmee je jaren vooruit kan. In een creatieve bui? Personaliseer dan de spuugdoekjes met de Alison & Mae borduurgaren van Action, deze zijn in verschillende kleuren beschikbaar. 

3. Herbruikbare stofdoek

Een nieuw jaar betekent vaak ook dat we massaal behoefte hebben aan een grote schoonmaak. Hoe leuk om dat met een zelfgemaakte swiffer stofdoek te doen? Snijd twee rechthoeken van ongeveer 20x50cm uit een handdoek  en vouw ze elk apart dubbel zodat je twee stukken van 20x25cm krijgt. Leg deze op elkaar en zorg ervoor dat de vouwen op elkaar liggen. Teken op de bovenkant een lijn in het midden, te beginnen op 5cm van de vouw en 12cm lang. Teken een lijn op 1,5cm erboven en eentje op 1,5cm eronder tot aan de vouw. Naai op deze lijn alle lagen aan elkaar of stik door met de naaimachine. Knip nu de hoeken rond, langs de open kant, en knip ‘franjes’ van een dikke centimeter. 

Duurzamere alternatieven

Toch nieuwe handdoeken, sokken, beddengoed of andere katoenproducten nodig? Action heeft een verrassend assortiment dat bestaat uit verantwoord ingekocht katoen

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *