10 beste elektrische kacheltjes

Wanneer je besluit een elektrisch kacheltje aan te schaffen ga je ervaren dat er echt heel veel verschillende varianten bestaan. Groot, klein, krachtig, minder krachtig, energiezuinig of juist helemaal niet. Natuurlijk is het logisch dat je met zoveel modellen begint te twijfelen, en op zoek bent naar een eerlijk oordeel. We hebben de 10 beste kacheltjes voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van een elektrische kachel

Elektrische kacheltjes zijn een moderne en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele kachels die brandstof zoals gas of hout gebruiken, worden elektrische kacheltjes aangedreven door elektriciteit. Dit maakt ze veiliger, gemakkelijker te gebruiken en duurzamer dan traditionele kachels. Ze zijn ook eenvoudig te installeren en vereisen geen afvoer of ventilatie. Bovendien zijn er verschillende soorten elektrische kacheltjes beschikbaar, waaronder wandkachels, vloermodellen en mobiele kachels, zodat er altijd een optie is die bij uw specifieke behoeften past.

Soorten elektrische kachels

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels, waaronder:

  1. Convectorkachels: Deze kachels werken door warme lucht te circuleren via een ventilator. Ze zijn vaak kleiner en compacter dan andere types en eenvoudig te verplaatsen.
  2. Infraroodkachels: Deze kachels werken door infraroodstraling af te geven die wordt opgenomen door objecten in de ruimte. Ze zijn efficiënt en snel in verwarmen van de kamer, vooral de objecten in de kamer
  3. Radiatorkachels: Deze kachels werken door het verwarmen van metalen platen, die vervolgens hun warmte afgeven aan de lucht in de ruimte. Ze zijn vaak iets groter dan convectorkachels, maar kunnen meer warmte afgeven.
  4. Keramische kachels: Deze kachels gebruiken keramische platen of elementen om de lucht in de ruimte te verwarmen. Ze zijn meestal compacter en efficiënter in energieverbruik dan radiatorkachels.
  5. Panelenkachels: Deze kachels zijn platte verwarmingspanelen die aan de muur of het plafond worden bevestigd. Ze kunnen worden gebruikt als een hoofdverwarming of als aanvulling op een bestaande verwarming.
  6. Mobiele kachels: Deze kachels zijn vaak compact en gemakkelijk te verplaatsen, perfect voor gebruik in kleine ruimtes of voor verwarming op specifieke plaatsen.

1 – Rowenta instant comfort aqua SO6510 badkamerkacheltje

Dit compact model kacheltje, wordt aanbevolen voor middelgrote ruimtes tot 26 vierkante meter.  Dit kacheltje heeft twee warmtestanden en is ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Dit  kacheltje heeft ook nog een geluidsarme stand die ideaal is om te gebruiken wanneer stilte belangrijk is, bijvoorbeeld s ’nachts, of tijdens het tv kijken of lezen. Wanneer je het kacheltje instelt op de maximale stand kun je een ruimte in een vrij snel tempo opwarmen. Er is zelfs nog een koelfunctie waardoor het kacheltje ook te gebruiken is om ruimtes af te koelen bij wat hogere buiten temperaturen. Een aankoop dus voor gebruik het hele jaar door.

2 – Veito CH1800RE 1700W carbon elektrische kachel

Dit prachtige model kachel is een lust voor het oog. Via carbon infrarood heater techniek verwarmd dit kacheltje kleinere ruimtes tot 16 vierkante meter binnen een handomdraai. Dit kacheltje heeft een afstandsbediening, maar is ook te bedienen via een drukknop op het apparaat en heeft 4 warmtestanden om hem zo energiezuinig mogelijk te gebruiken. Het carbon verwarmingselement gaat 10.000 uur mee, en de infrarood lampen ongeveer 5000 uur. Dit kacheltje is ook voorzien van kantelbeveiliging, beveiliging tegen oververhitting, heeft een sleeptimer en is voorzien van automatische temperatuurregeling.

3 – Auronic AU3151 elektrische olieradiator met thermostaat en timer

Deze verrijdbare elektrische olieradiator is aanbevolen voor kleinere ruimtes tot 22 vierkante meter. Deze kachel heeft 3 warmtestanden, en wanneer je hem inschakelt is er door de circulerende air flow binnen 5 à 10 minuten al een aangename warmte voelbaar. Met de timer kun je instellen hoelang het kacheltje aan moet blijven staan. Het kacheltje zal zichzelf na deze ingestelde tijd weer uitschakelen. Ideaal dus om een ruimte vooraf op te warmen.

4 – Aigostar Pangpang 33IEJ Oliegevulde elektrische radiator 2300W

Deze oliegevulde radiator is aanbevolen voor middelgrote ruimtes tot 25 vierkante meter. Deze radiator heeft 11 ribben en 4 zwenkwieltjes.  Met de thermostaat kun je de juiste warmtestand instellen en door het krachtige vermogen is de ruimte waarin het kacheltje zich bevindt dan binnen no time verwarmd. Het duurt misschien even voordat de olie in de radiator is opgewarmd, maar als deze eenmaal warm is blijft deze nog lang op temperatuur. Deze radiator heeft ook een handige snoeropbergruimte, en hij slaat vanzelf uit als de juiste temperatuur is bereikt. Als dit kacheltje oververhit raakt of omvalt schaalt hij zich door 2 verschillende beveiligingssystemen vanzelf uit.

5 – De’Longhi HCX 3120FS Slim Style Convectorkacheltje

Dit kleine kacheltje met compact design en een diepte van slechts 7,5 cm heeft 3 vermogensstanden en is aanbevolen voor kleinere ruimtes tot 22 vierkante meter. Hij bevalt HI-FI technologie voor dubbele ventilatie en betere verdeling van de warmte. Ook heeft dit kacheltje omval beveiliging, zodat deze automatisch uitschakelt, mocht het kacheltje omvallen. Het kacheltje schakelt zichzelf ook uit wanneer deze oververhit raakt. Kortom een heel veilig kacheltje met fijne mogelijkheden.

6 – Vonroc Filicudi PH516AC elektrisch kacheltje

Dit infraroodkacheltje is aanbevolen voor kleinere ruimtes tot 22 vierkante meter en heeft twee warmtestanden. Het vrijstaande model hoeft niet vastgemaakt te worden, waardoor je het snel kunt neerzetten en makkelijk kunt verplaatsen. Dit kacheltje is van zeer hoge kwaliteit. De behuizing van dit kacheltje geeft een stoere uitstraling en de lamp heeft een levensduur van ongeveer 10.000 uur. De kleur van de lamp komt overeen met de kleur van kaarslicht waardoor de kachel als deze brand een aangename sfeer geeft.

7 – Vonroc CH511AC elektrisch convectorkacheltje met glazen paneel

Deze kachel hoef je niet te verstoppen want het is een mooi afgewerkt en tevens fraai exemplaar. Het kacheltje heeft een handzame afmeting en is passend in bijna ieder interieur. Dit kacheltje wordt aanbevolen voor wat kleinere ruimtes tot 16 vierkante meter en heeft twee warmtestanden. Via het geïntegreerde LED-display is deze kachel makkelijk te bedienen. Extra fijn aan dit kacheltje is dat hij bestuurbaar is via de Tuya Smart Life App voor je smartphone of tablet, en ook heeft hij een uitgebreide timer functie via de app en is er de mogelijkheid om de timer van het kacheltje voor een hele week in te stellen.

8 – Moa Draagbare elektrische Convectorkachel PH01W

Dit kacheltje is geschikt voor wat grotere ruimtes tot 40 vierkante meter en daarom dus best krachtig te noemen. Met drie warmtestanden en een ingebouwde thermostaat is de juiste temperatuur goed in te stellen, en binnen no time te behalen. Ook qua design valt dit kacheltje niet tegen en mag hij best gezien worden.  

9 – Vonroc EH502AC straalkachel met keramisch element

Deze krachtpatser van maar liefst 3000 Watt kan gebruikt worden in wat grotere ruimtes tot 33 vierkante meter en is in het bezit van twee warmtestanden. Dankzij de traploze temperatuurregeling stel je makkelijk de juiste temperatuur in. De warmte van dit kacheltje wordt opgewekt via een keramisch element. De kachel is voorzien van beveiliging tegen omvallen en oververhitting. Verder is dit kacheltje klein en handzaam en weegt hij bijna niks waardoor verplaatsen geen probleem is. 

10 – Cecotec Oscillerende ventilatorkacheltje, ook voor de badkamer

Dit oscillerende ventilatorkacheltje is redelijk krachtig, en kan gebruikt worden in middelgrote ruimtes tot 26 vierkante meter. Wat heel fijn aan dit kacheltje is dat hij bijna geruisloos is, waardoor het kacheltje goed bruikbaar is in ruimtes waar het stil moet zijn. Het kacheltje is niet te groot, en netjes qua design. Het kacheltje bezit drie standen namelijk de ventilatormodus, de eco-modus en de turbo modus en is in het bezit van een regelbare thermostaat. Het kacheltje heeft een ergonomisch handvat en een laag gewicht van slechts 1,2 kg, waardoor verplaatsen een fluitje van een cent is.

FAQ

Hoe werkt een elektrische kacheltje?

Een elektrische kacheltje werkt door middel van elektriciteit om de lucht in de kamer op te warmen. Dit gebeurt door middel van een verwarmingselement, zoals een kwartsrooster of een infraroodpanel.

Wat zijn de voordelen van een elektrische kachel ten opzichte van een gas- of houtkachel?

Voordelen van een elektrische kachel ten opzichte van een gas- of houtkachel zijn dat ze gemakkelijk te installeren zijn, geen rook of as produceren en geen gasaansluiting nodig hebben. Bovendien zijn ze veiliger omdat er geen brandgevaar is en zijn ze gemakkelijk te bedienen.

Hoeveel energie verbruikt een elektrische kachel gemiddeld per uur?

Het energieverbruik van een elektrische kachel is afhankelijk van het vermogen van de kachel en hoe lang deze aanstaat. Een gemiddelde elektrische kachel verbruikt ongeveer 1.500 watt per uur.

Is het mogelijk om een elektrische kachel op zonne-energie aan te drijven?

Ja, het is mogelijk om een elektrische kachel op zonne-energie aan te drijven via een zonnepaneel- en accu systeem.

Welke soorten elektrische kachels zijn er en welke is het meest geschikt voor mijn situatie?

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels, waaronder convector kachels, infrarood kachels, panelen kachels, en sierradiator kachels. Welke het meest geschikt is voor uw situatie is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de isolatie van de ruimte, en het gewenste vermogen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *