badkamerkraan

Kies de juiste badkraan voor jouw badkamer!

Het ontwerpen van een badkamer kan een leuke en uitdagende taak zijn. Vooral wanneer het gaat om het selecteren van de juiste kranen. Er zijn veel verschillende soorten kranen op de markt, elk met hun eigen unieke stijl en functionaliteit. Twee populaire keuzes voor badkamerkranen zijn RVS kranen en gun metal kranen. Hierover vertellen wij je meer!

RVS kranen

RVS kranen zijn gemaakt van roestvrij staal, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest en corrosie. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de badkamer, aangezien deze ruimte vaak vochtig is. RVS kranen hebben ook een moderne en strakke uitstraling, die goed past in een badkamer met een minimalistische of industriële stijl. RVS kranen kan gemakkelijk te combineren met andere materialen, zoals keramiek, glas of hout.

Gun metal kranen

Gun metal kranen, ook wel bekend als geborsteld nikkel of geborsteld staal kranen, zijn een andere populaire keuze voor in het badkamer interieur. Deze kranen hebben een donkere, matzwarte afwerking die een rijke en luxueuze uitstraling geeft aan een badkamer. Het geeft een ruimte een elegant, verfijnd look. Gun metal kranen zijn vaak gemaakt van metaal, zoals messing of koper, en staan bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen corrosie en roest. Deze kranen zijn geweldige keuzes voor badkamers met een traditionele of moderne stijl.

De installatie van een badkamerkraan

Een ander belangrijk punt om te overwegen bij het selecteren van kranen voor de badkamer is de installatie. RVS kranen en gun metal kranen zijn beide beschikbaar in verschillende installatie-opties, zoals een tegenbouw montage of een inbouwmontage. Een tegenbouwmontage betekent dat de kranen worden gemonteerd op het oppervlak van de badkamer voering, terwijl een inbouwmontage betekent dat de kranen worden geïntegreerd in de voering, waardoor ze minder zichtbaar zijn.

Welke badkamer kraan kies jij?

Of je nu kiest voor RVS kranen of gun metal kranen, het belangrijkste is dat je kiest voor kranen die voldoen aan jouw persoonlijke stijl en functionaliteitseisen. Beide opties zijn stijlvol, duurzaam en zullen jaren meegaan. Bedenk de eisen waaraan jij wilt dat jouw badkamer en kraan moeten voldoen. Dan wordt de keuze een stuk eenvoudiger!

Foto van Michael C op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *