vouwgordijn

Vouwgordijnen

Kan jij je nog herinneren wat er vroeger bij je opa en oma voor het raam hing? Mijn ene opa en oma hadden vitrage en daarna dikke gordijnen. Mijn andere oma had een luxaflex met daarachter een gordijn. Eigenlijk had je vroeger weinig keuze. Natuurlijk had je veel keuze in de soorten vitrage maar daar bleef het dan ook bij.

Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met raamdecoratie. En er komt steeds meer bij. Een van de raamdecoratie die we tegenwoordig erg veel zien zijn de vouwgordijnen.

Vouwgordijnen zijn zo populair omdat ze een aantal voordelen hebben:

  • De vouwgordijnen worden passend op maat gemaakt. Ikzelf vind dat gordijnen de vloer moeten raken. Vroeger zag je vaak dat men gordijnen tot op de vensterbank had. Dat is niet mijn smaak. Als je geen gordijnen tot op de vloer doet vind ik dat je beter voor vouwgordijnen kan kiezen. Deze komen passend in het raam te hangen wat een mooi effect aan je interieur geeft.
  • Omdat vouwgordijnen met klittenband bevestigd worden kan je ze makkelijk demonteren en wassen. Hierdoor kan je ook vouwgordijnen in de keuken gebruiken.
  • Omdat de vouwgordijnen op maat gemaakt worden en vaak binnen het raamkozijn vallen houden vouwgordijnen heel veel warmte binnen en kou buiten.
  • Nog een voordeel is de vele kleuren waarin je vouwgordijnen kan maken. Daarbij zijn er voldoende keuze mogelijkheden (transparant, verduisterd) zodat er voor elke interieur wel een gordijn te maken is.

Weet je nog  niet of het bij jou past? Deze plaatjes zullen je zeker inspireren.

vouwgordijnen02[1] foto213 20140919_143406

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *