‘KLEINE DETAILS maken de wereld mooier’

Heel tegenstrijdig met wat ik altijd geroepen heb: ik koop geen roze kleren, het wordt geen roze kinderkamer, geen snoezige details en schattige stofjes….maar toen…
‘It’s a girl! Hoera een dochter! Gefeliciteerd met jullie meisje! En ineens kleurt het hele huis toch roze en vinden we het heerlijk! Ook op de kinderkamer verschenen ineens roze details. En nu, als je het eindresultaat ziet, is het niet bij die paar details gebleven!
Hieronder de foto van de vrolijke, enthousiaste bewoonster van de kinderkamer die centraal staat in deze blog. Zij is op het moment al blij als haar luier verschoond wordt en als het flesje tevoorschijn komt. In haar bedje slaapt ze heerlijk, maar de kamer waarin het staat kan haar op dit moment nog niet zoveel interesseren.

baby

In tegenstelling tot haar moeder: ik kan er wel van genieten: heerlijk wiegend in de schommelstoel kijk ik rond en lees ik het ontroerende gedicht op de poster nog eens. En dan ben ik toch stiekem wel trots op het eindresultaat. Het doel was een low budget kinderkamer creëren met een speels en persoonlijk karakter. Of het me gelukt is? Dat mogen jullie beoordelen!

babykamer inrichten babykamer inrichten babykamer inrichten babykamer inrichten

Foto’s: klein detail
afbeelding: ‘mr. rabbit’ www.ippysposters.nl / gedicht: www.roozje.nl / accessoires tegen mintgroene muur: wibra / luiertafel en aankleedkussen: www.mybabyoutlet.be / ledikant en rolkast: ikea / plaid: www.mybabyoutlet.be / laken: hema

roze babykamer roze babykamer

RESTJE VERF EN MASKING TAPE
De kamer deed eerder dienst als computer/logeerkamer. De basis van de kamer wilde ik graag behouden (low budget!!) en dus bleven de muren beige en de schouw bleef voorzien van het zwart/beige gestreept behang. In eerste instantie had ik een zwart/wit kamer in gedachte met veel natuurlijke materialen zoals hout en riet, want beige heeft absoluut mijn voorkeur niet. Maar Klein Detail zou Klein Detail niet zijn als we er met het behoud van deze basis niks van konden maken!

De inspiratie voor sfeer en kleur komt van de poster (mr rabbit). De kleuren roze en mintgroen werden aan de hand van de poster bepaald. Hieraan werd felgeel (accessoires) toegevoegd om het wat extra pit te geven. De roze kleur achter het bed was een ‘restje verf’, dus ik kon sowieso geen hele muur schilderen.

Dan ga je brainstormen: een gedeelte van de muur of een lambrisering? Een stukje achter het bed? Door een gedeelte achter een meubel in kleur te schilderen laat je het meubel extra uitkomen en baken je visueel een zone af. In dit ontwerp is dat een ‘huisje’ om de hoogte van de kamer optisch te verkleinen. Het geeft een geborgen gevoel, waarvan een kleine baby niet veel merkt, maar wat voor oudere kindjes heel gezellig kan zijn! Met een eenvoudig schaduwvlak in de vorm van een huis geef je je zoon of dochter een perfecte basis om hun fantasie eens te laten gaan. Leg er wat vloerkussens bij bijvoorbeeld en je hebt een leuke plek om een boek te lezen of een dutje te doen….

Drie verschillende kleuren plus de aanwezige kleuren van de vloer en meubels hebben al gauw een chaotisch resultaat. Daarom heb ik hier gekozen om accessoires in dezelfde kleur als de achterwandkleur te kiezen. (Het bed is aangekleed met roze textiel en tegen het kleine stukje mintgroene muur hangen groene accessoires).
De posters hangen tegen de muur met (roze) masking tape. Hierdoor is het weer eenvoudig te verwijderen en kun je gemakkelijk iets anders in de plaats hangen. Er zijn geen beschadigingen in de muur en de tape geeft alles een speels karakter.

De luiertafel en het aankleedkussen hebben we gevonden bij ‘my babyoutlet’ in Aartselaar. (B) We hebben kleine metalen bloembakken aan het meubel bevestigd zodat we direct luiers, doekjes etc binnen handbereik hebben, super handig en plaats besparend.

schommelstoel

accessoires

kledingkast

schommelstoel kamer

Foto’s: klein detail

Set metalen koffers: maisons du monde (www.maisonsdumonde.com) / hobbelpaard: privé bezit / flessen: flying tiger / fotolijsten, paddenstoel en mintgroen kussen: wibra / kastknoppen maisons du monde / kast privé bezit / schommelstoel privé bezit / bloemtafel metaal: klein detail / metalen emmer mint: action / kussens ikea plaid (handgemaakt): eigen houtje (www.eigenhoutje.com)

OUD EN NIEUW GECOMBINEERD

Oud en nieuw gaan perfect samen in een kinderkamer. Enerzijds kost het niks en anderzijds is het onbetaalbaar (!) zoals het hobbelpaard een stukje nostalgie is, een handgemaakt stuk uit 1980. ‘Papa’ heeft hier zelf nog op geschommeld als klein kindje.

Ook de schommelstoel heeft een tweede leven gekregen en is met een likje verf een frisse en niet te missen verschijning in de kamer.

Tevens heeft de boekenkast de functie van kledingkast gekregen en zijn de oude kastknoppen vervangen door de vrolijke gele knoppen. Verder hebben we er een roede bevestigd, zodat er ook kleding opgehangen kan worden. Uiteraard geven de vrolijke kleuren van de hangers een leuk accent in de kast. De mogelijkheden om een kast als deze aan te pakken zijn oneindig.

– Schappen schilderen of bekleden met behang of inpakpapier
– De volledige kast of enkel de binnenkant of deuren schilderen
– Aan de binnenkant van de kast is het leuk om een bestickering te gebruiken met bijvoorbeeld de verschillende maten van de kleding. Of de onderverdeling aan te geven ( broekjes / rompers / sokken etc…
– Panelen van de deur stofferen, bekleden, prikbord of memobord van maken…etc…
…………. Als je de meubels accentueert op bovenstaande manier hou dan de rest van de ruimte rustig.

PERSOONLIJKE DETAILS

Je maakt je kinderkamer persoonlijk door bijvoorbeeld fotolijsten te plaatsen. Mijn zus heeft destijds prachtige zwangerschapsfoto’s gemaakt van ons. Als ik eindelijk een keuze heb gemaakt uit de hele reeks, worden de lijstjes gevuld. Verder heb ik herinneringen aan mijn ‘babyshower’ en mini accessoires zoals het ziekenhuisbandje en navelklem in de glazen flesjes gedaan, waardoor je zelfs deze kleinste accessoires stofvrij en geordend kunt etaleren.

Groepeer accessoires zodat je ondanks de hoeveelheid toch een rustige presentatie kunt maken. Genoeg is genoeg natuurlijk. Als je veel accessoires hebt, wissel dan gewoon eens af.

Ik heb net zoals alle andere ontwerpen of raadgevingen aan deze ruimte veel plezier gehad. Zeker omdat ik met beperkte middelen heb geprobeerd een leuk resultaat neer te zetten. Dat is altijd een uitdaging. Ga je ook aan de (kinder)kamer beginnen? Maak een moodboard zodat je een leidraad hebt voor materiaal, kleur en sfeer. Laat je inspireren door de gekste dingen en onthoud: Kleine details brengen sfeer, persoonlijkheid en karakter in een ruimte! Kleine details maken de wereld mooier!
Wil je eens brainstormen over jouw (kinder)kamer om zo tot de leukste ideeën en oplossingen te komen? Ik hoor het graag!

Bianca Janssen

‘Klein Detail’

www.facebook.com/kleindetailbvba
www.kleindetail.com
info@kleindetail.com

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *