Creëer een warme, elegante en rustige uitstraling voor een mediterrane badkamer

De mediterrane interieurstijl is een zeer populaire en tijdloze stijl die zijn herkomst vindt in de kustgebieden rondom de Middellandse Zee. De stijl kent verschillende uitstralingen, van frisse wit- en beige tinten in Ibiza en zachte pasteltinten in de Provence tot warme aarde- en terra kleuren in Toscane. Maar wat deze mediterrane stijlen onderling elkaar verbindt is het gebruik van lichte en luchtige kleuren als basis, ambachtelijke details, kwalitatief handwerk, zachte lijnen en de toepassing van rustieke materialen.

De mediterrane stijl uit zich niet alleen in een interieurstijl maar wordt ook geassocieerd met een ontspannen en comfortabele levensstijl. Vanuit die gedachte worden de ruimtes ook ontworpen, zo is een badkamer een oplaadplek om een moment voor jezelf te creëren en tot rust te komen. Maar hoe vertaal je dit serene gevoel naar de badkamer?

Een neutraal kleurenpalet voor een licht en luchtig gevoel

Wit, pastel kleuren en warme aardetinten vormen vaak de basis, ze dragen namelijk bij aan het creëren van een licht en luchtig gevoel. Het neutrale kleurenpalet biedt veel mogelijkheden om te experimenteren met een knallende accentkleur, zoals een warme  terra tint, azuurblauw of emerald groen die je meenemen naar de Mediterraanse Zee. Allemaal kleuren die kenmerkend zijn voor de kustgebieden in bijvoorbeeld Spanje, Griekenland, Italië en Marokko. De accentkleur kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in de wandtegels met een mooi patroon of aparte vorm.

Rustieke & traditionele materialen

Getextureerde wanden, natuursteen, verweerd hout en gepatineerde metalen worden vrijwel altijd toegepast. IJzersterke en traditionele materialen die met de tijd alleen maar mooier worden en een krachtig contrast geven met een neutraal kleurenpalet. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten badmeubel in een diepe warme walnoot kleur of (geborstelde) messing kranen en accessoires die ware statement items zullen vormen en een gevoel van luxe geven. 

Stylingtips voor een mediterrane badkamer

Je hoeft natuurlijk niet je hele badkamer te verbouwen of te renoveren om een mediterraanse touch aan je badkamer te geven. Met de juiste styling kom je al een heel eind! Hier volgen wat tips om direct en makkelijk toe te passen:

  • Houdt de styling rustig vanuit het principe less is more, geen overdadige potjes en onnodige tierlantijntjes;
  • Transformeer alledaagse objecten tot functionele decor items: glazen potjes voor bijvoorbeeld de wattenstaafjes en watten, een keramisch schaaltje voor de zeep, een rieten wasmand, etc. Kies elk object zorgvuldig en bewust uit, ga voor lokaal handgemaakte producten of neem iets mee van je favoriete vakantiebestemming. Op die manier maak je er een uniek, bijzonder en persoonlijk geheel van;
  • Haal de natuur naar binnen door een plant in een mooie terracotta pot te plaatsen of olijftakken in een mooie keramieke vaas;

Wil je jouw badkamer of interieur ook een mediterraans sfeertje geven en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact met mij op via deze link, ik kijk graag met je mee!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *