handdoeken opbergen

Handdoeken opbergen in de badkamer

Hoe berg ik mijn handdoeken op in de badkamer?

Bij het inrichten van je badkamer moet je zeker rekening houden met het opbergen van je handdoeken. Of je nu hele stapels kwijt wilt of  maar ruimte hebt voor 1 of 2 handdoeken de mogelijkheden zijn eindeloos. Nu lijkt het een kleine dingetje maar het opbergen van je handdoeken op de juiste manier is van groot belang. Want er is niets vervelenders dan na het douchen te ontdekken dat de handdoeken op zijn. Ik spreek daarbij uit eigen ervaring. Ik heb enige tijd de handdoeken in een kast opgeborgen. Nu wonen er hier 4 pubers en die zullen niet tegen je zeggen dat ze de laatste handdoek pakken. Sta je daar helemaal nat en geen droge handdoek meer in de buurt. Het is dus fijn om overzichtelijk te hebben hoeveel handdoeken er nog zijn.

Er zijn verschillende manieren om handdoeken op te bergen in je badkamer. In deze blog laten we je een paar mooie oplossingen zien.

Handdoeken opbergen

Als het kan om van te voren al ruimte te maken voor je handdoeken is je opberg dilemma al snel opgelost. Je kan aan de zijkant van de douche een grote ruimte maken om je handdoeken, shampoo’s en  andere badkamerbenodigdheden in op te ruimen.

opbergplanken in de badkamer
Bron: Pinterest

Ook een ladder in je badkamer kan ruimte bieden aan je handdoeken. Het voordeel van het werken met een ladder is dat je gelijk een ruimte hebt om ze eventueel te laten drogen.

ladder handdoeken
Bron: Roozes

En wil je geen houten ladder dan kan je ook nog creatief aan de gang gaan met loodgieterspijpen. Je kan de ladder dan zo groot maken als je zelf wilt.

Nog een zelfmaakidee/DIY voor het opbergen van je handdoeken:

handdoeken opbergen
Bron: Welke

Men heeft oude fruitkisten opgestapeld en daar een kast van gemaakt voor het opbergen van de handdoeken. Daarnaast heeft men er nog andere handige (o.a. de weegschaal) en leuke dingen ingezet.

Vindt jij het fijn om je spullen op te bergen in manden dan heb ik nog een paar opties voor je gevonden. Vooral de 1e vind ik erg leuk. Bevestig een paar mooie haken aan de muur en hang daar manden aan. Zo heb je een opberger aan de wand gecreëerd.

handdoeken opbergen in manden
Bron: Pinterest

Handdoekenrek

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een handdoekenrek. Deze zijn in verschillende maten, kleuren en stijlen verkrijgbaar waardoor het een snelle en makkelijke oplossing is.

Natuurlijk is het leuk om je handdoeken in een rek te plaatsen maar niet iedereen heeft daar de mogelijkheid voor. Als dit bij jou in de badkamer niet kan dan heb ik een top tien gemaakt van de leukste handdoekenmanden.

De tien leukste handdoekenmanden

Brabantia heeft een hele sjieke en effectieve manier gevonden voor het opruimen van de natte handdoeken. Want uiteindelijk worden ze toch een keer nat. Deze Brabantia wasbox bevat een uitneembare waszak. Door de luchtgaten kan je natte was ademen. Bovenin de wasbox zit een gat dus de deksel hoeft niet open om de was in de mand te gooien. Kind kan (bijna) de was doen.

Deze vouwkratjes zijn helemaal hot in de kinderkamer maar ze zijn ook erg geschikt voor de badkamer. En ideaal want je kan ze gelijk als wasmand gebruiken.
De vouwkratjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren:
vouwkratje kopen

Heb je een stoere badkamer? Wil je deze stijl ook doorvoeren in het opbergen van je handdoeken? Ik vond dit leuke stoere mand: Zwarte mand van opengewerkt metaal, met handvat. 41x25x20 cm (lxbxh).

Maak kennis met de Lara mand van Casa Vivante. Hij is gemaakt van stevig waterhyacint en gemakkelijk op te tillen aan de hendels. Praktisch én mooi om naar te kijken dus! 

De combi van zwart en wit blijft een combinatie waar je vele kanten mee op kan. Leuk om ze te combineren met kleinere manden welke op je badkamermeubel neer kan zetten als verzamelbakje of als mini prullenbak.

De Kave Home Maja Mand Donkerbruin is een van de leukste Accessoires van het merk Kave Home. Met een van deze leuke Manden maak je je interieur net wat meer af. Dit product is gemaakt van het materiaal: Natuurlijke vezels.

Met deze Woodrow kruk van Umbra in je huis kun je alle kanten op. Wanneer je het zitvlak eruit haalt, kun je het tafeltje ook nog eens gebruiken als opbergruimte voor bijvoorbeeld je handdoeken. De kruk is gemaakt van natuurhout en heeft twee ruime handgrepen.

De kleinste van allemaal. Een stevige, donkergrijze mand van vilt waar je allerlei spullen in kunt opbergen. De mand is gemakkelijk op te vouwen wanneer je hem niet gebruikt. Zo neemt het weinig ruimte in beslag in een kast.

Deze opberger zijn ideaal te gebruiken in de huiskamer, maar ook in de badkamer. Alle Knit mandjes zijn goed met elkaar te combineren. Laat de Knit trend niet aan je voorbij gaan! Knit, net even anders!

De Brabantia wasmand is eigenlijk bedoeld voor het opbergen van je mand maar kan ook prima gebruik worden voor het opbergen van je handdoeken.

Meer tips voor je badkamer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *