Handdoeken opbergen in de badkamer

Hoe berg ik mijn handdoeken op in de badkamer?

Bij het inrichten van je badkamer moet je zeker rekening houden met het opbergen van je handdoeken. Of je nu hele stapels kwijt wilt of  maar ruimte hebt voor 1 of 2 handdoeken de mogelijkheden zijn eindeloos. Nu lijkt het een kleine dingetje maar het opbergen van je handdoeken op de juiste manier is van groot belang. Want er is niets vervelenders dan na het douchen te ontdekken dat de handdoeken op zijn. Ik spreek daarbij uit eigen ervaring. Ik heb enige tijd de handdoeken in een kast opgeborgen. Nu wonen er hier 4 pubers en die zullen niet tegen je zeggen dat ze de laatste handdoek pakken. Sta je daar helemaal nat en geen droge handdoek meer in de buurt. Het is dus fijn om overzichtelijk te hebben hoeveel handdoeken er nog zijn.

Er zijn verschillende manieren om handdoeken op te bergen in je badkamer. In deze blog laten we je een paar mooie oplossingen zien:

Handdoeken opbergen

Als het kan om van te voren al ruimte te maken voor je handdoeken is je opberg dilemma al snel opgelost. Je kan aan de zijkant van de douche een grote ruimte maken om je handdoeken, shampoo’s en  andere badkamerbenodigdheden in op te ruimen.

opbergplanken in de badkamer
Bron: Pinterest

Wil je zelf aan de slag met het maken van een opbergmogelijk voor je handdoeken? Dit zelfmaakidee/DIY kan je maken voor het opbergen van je handdoeken:

handdoeken opbergen
Bron: Welke

Men heeft oude fruitkisten opgestapeld en daar een kast van gemaakt voor het opbergen van de handdoeken. Daarnaast heeft men er nog andere handige (o.a. de weegschaal) en leuke dingen ingezet.

Vindt jij het fijn om je spullen op te bergen in manden dan heb ik nog een paar opties voor je gevonden. Vooral de 1e vind ik erg leuk. Bevestig een paar mooie haken aan de muur en hang daar manden aan. Zo heb je een opberger aan de wand gecreëerd.

handdoeken opbergen in manden
Bron: Pinterest

Deze manden heb ik helaas niet kunnen vinden maar ik heb wel een andere manier gevonden hoe je dit systeem zou kunnen maken. Maak gebruik van een fietsmand. Ik vond deze voor je:

Hang een stang aan de wand waarop je de manden kan hangen. Het voordeel van dit systeem is dat jij de grote bepaald. Maak je hem voor 2 personen of voor een heel gezin? Jij bepaalt hoeveel manden er aan de wand komen te hangen.

1. Handdoekenladder

Je handdoeken opbergen op een decoratieve manier? Gebruik een handdoekenladder. Het voordeel van het werken met een ladder is dat je gelijk een ruimte hebt om ze eventueel te laten drogen.

Er zijn verschillende soorten, maten en kleuren handdoekenladders verkrijgbaar. Zo is er voor elke badkamerstijl wel een handdoekladder te vinden.

2. Handdoekenrek

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een handdoekenrek. Deze zijn in verschillende maten, kleuren en stijlen verkrijgbaar waardoor het een snelle en makkelijke oplossing is.

3. Handdoekenringen

Deze kleine ringen kunnen worden bevestigd aan de muur en zijn een geweldige oplossing voor kleine badkamers. Handdoeken kunnen gemakkelijk aan de ringen worden gehangen en kunnen eenvoudig worden verwijderd wanneer ze moeten worden gebruikt.

De ringen zijn er in verschillende soorten. Vooral de merken Grohe en Tiger zien we veel. Grohe heeft verschillende stijlen. Tiger heeft vooral een moderne stijl, het is mooi om deze lijn door te voeren in de gehele badkamer en hem te combineren met o.a. de Tiger wc rolhouder.

4. Handdoekenmand

Een handdoekenmand is een decoratieve manier om handdoeken op te bergen. Het kan worden geplaatst in de badkamer of de slaapkamer en is een geweldige oplossing voor mensen die geen wandruimte hebben.

Je kan er zelfs voor kiezen om ieder lid van het huis een eigen mand te geven.

5. Handdoekenklemmen

Deze handige klemmen kunnen worden gebruikt om handdoeken op te hangen en te drogen, en kunnen worden bevestigd aan een wand of een badkamerrek.

Hoe kun je handdoeken het beste opbergen om te voorkomen dat ze gekreukt worden?

Je kunt handdoeken het beste opbergen door ze op te rollen of op te vouwen en in een lade of kast te leggen. Dit helpt om kreukels te voorkomen.

Wat is de beste manier om handdoeken op te bergen in een kleine badkamer?

In een kleine badkamer is het het beste om handdoeken op te hangen aan een haak of handdoekenrek. Dit bespaart ruimte in lades en kasten.

Is het beter om handdoeken op te hangen of op te vouwen voor opbergen?

Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen hangen handdoeken op om kreukels te voorkomen, terwijl anderen ze opvouwen om ruimte te besparen.

Wat zijn enkele handige opbergoplossingen voor handdoeken in een gedeelde badkamer?

Een handige opbergoplossing voor handdoeken in een gedeelde badkamer is het gebruik van een handdoekenrek met meerdere haken.

Hoe kan je ervoor zorgen dat handdoeken fris blijven tijdens het opbergen?

Om ervoor te zorgen dat handdoeken fris blijven tijdens het opbergen, dienen ze in ieder geval geod droog te zijn voordat je ze opbergt. Ook kun je ze regelmatig wassen en er voor zorgen dat de opbergruimte goed geventileerd is.
Persoonlijk gebruik ik altijd wasparels bij het wassen van handdoeken. Dit geeft ze voor langere tijd een frisse geur.

Meer tips voor je badkamer:

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *