badkamer

Met tips van de loodgieter houd je een badkamer makkelijk schoon

De badkamer in huis is een plek waar hygiëne een grote rol speelt. In deze kamer wassen we onszelf dagelijks onder de douche, in bad of gewoon voor de wasbak. Het is daarom ook belangrijk dat we de badkamer zo schoon mogelijk proberen te houden. Dit is niet altijd even makkelijk. Het badkamerinterieur heeft meerdere moeilijk te bereiken plekken die een verzamelplekken worden van vuil en bacteriën. Door slimme beslissingen te maken bij het inrichten van het interieur kan dit grotendeels voorkomen worden. De loodgieter Zwolle deelt drie tips waarmee je een badkamer makkelijker schoon kan houden.

Voegen proberen te vermijden

De voegen tussen vloer- en wandtegels in de badkamer zijn beruchte verzamelplekken voor vuil. De ruimtes tussen de tegels zijn moeilijk schoon te houden en zullen na verloop van tijd altijd donkerder worden door het vuil dat hierin achterblijft. De loodgieter Zwolle heeft een tip om totaal geen voegen meer in de badkamer te hebben. Het is een eeuwenoud Marokkaans materiaal genaamd tadelakt. Het is een kalkgesteente dat wordt afgewerkt met een zeepoplossing. Het materiaal is waterafstotend en bestand tegen schimmelvorming. Alternatief kan ook gekozen worden voor zo groot mogelijke tegels met smalle voegen.

Handsfree bedienbare kranen

Kranen die handsfree bediend kunnen worden zien we allang niet meer enkel in restaurants en tankstations. De vele voordelen wat betreft de hygiëne zorgen ervoor dat de kranen ook steeds vaker in particuliere woningen terug te vinden zijn. Doordat de kraan niet meer met de handen aangeraakt hoeft te worden om water te laten stromen is er ook minder werk vereist om deze schoon te houden. De stijging in de verkoop van handsfree kranen heeft ook voor een prijsdaling gezorgd waardoor het steeds interessanter wordt om deze kranen aan te schaffen voor je woning.

Makkelijk schoon te maken toiletten

Op het gebied van toilette heeft de loodgieter Zwolle meerdere tips die het schoonmaken makkelijker zullen maken. Ten eerste adviseert de vakman om een toilet uit één stuk te kopen. Dit betekent dat de watertank en de wc-pot uit één stuk porselein gemaakt zijn. Hierdoor kan er geen vuil meer ophopen tussen het waterreservoir en de wc pot. Ook de toiletten die doorspoelen met water dat onder druk staat dragen bij aan een betere hygiëne. Daarbij kan je hiermee ook nog eens water bij ieder spoelbeurt besparen. Als laatste is een goede tip om een toilet te installeren die aan de muur is gemonteerd in plaats van op de vloer. Hierdoor kan je makkelijk onder het toilet schoonmaken.

Heb je hulp nodig bij het installeren van deze toepassingen? Klik hier om de website van de loodgieter Zwolle te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *