badkamer Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl in je badkamer

Scandinavië is niet alleen populair om op vakantie naar te gaan, maar het is ook super populair om je huis in te richten met de Scandinavische stijl. De Scandinavische stijl is minimalistisch, maar met gezellige accenten. Of hoe de Denen gezelligheid zouden omschrijven: het moet wel “Hygge” zijn. Ondanks de minimalistische stijl zijn er dus bepaalde meubels of woonaccessoires die er uit springen, het gaat allemaal om het Zweedse “Lagom”: De kunst van een leven in balans. Je kunt de Scandinavische stijl natuurlijk overal in je huis toevoegen, onder andere in de badkamer. Maar wat moet je nou doen om je badkamer een Scandinavische stijl te geven? Hier zijn een paar tips:

Witte of neutrale wanden

Kies voor witte of lichte kleuren op de wanden van je badkamer. Een lichte badkamer zorgt niet alleen voor een rustgevend en schoon gevoel, je badkamer lijkt ook nog eens groter. De gehele badkamer hoeft natuurlijk niet wit te zijn je kunt ook grijs, zwart of aardetinten toevoegen. Mocht je toch nog wat kleur tekort komen, kies dan voor zachte pastelkleuren. Zo houd je het geheel overzichtelijk en behoud je een kleurbalans, wat voor rust zorgt.

badkamer Scandinavische stijl

 

Natuurlijke materialen

Denk hierbij vooral aan het gebruik van hout. In Scandinavië is het vanaf oudsher normaal om veel hout te gebruiken. Omdat er veel bomen zijn, wordt het houd voor meubels, vloeren, en wanden gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor een badkamerkast van hout, zo creëer je de echte Scandinavische look. En wil je kwaliteit en stijl combineren? Ga dan voor een badkamerkast van het Villeroy en Boch!

Strakke vormen

Scandinavische landen zijn goed in het ontwerpen van de nieuwste interieur trends. Vooral strakke meubels doen het goed. Zo houd je de ruimte “clean”. Dus mocht je meubels toevoegen aan de badkamer, kies dan voor meubels met strakke lijnen.

badkamer Scandinavische stijl

 

Minimalistische inrichting

Van oudsher zijn veel Scandinavische huizen klein, daarom was er nooit ruimte voor veel meubels en accessoires. Omdat er niet veel ruimte was, was het opruimen belangrijk. Ook in de huidige Scandinavische huizen een netjes huis. Het draait dus allemaal om de kwaliteit in plaats van de kwantiteit bij het Scandinavisch interieur. De Scandinaviërs waarderen comfort en functie als het om interieur aankopen gaat. Een perfect functioneel item in de badkamer is een hangend toilet. Een hangend toilet neemt minder ruimte in, omdat hij niet op de vloer staat. Dit versterkt de minimalistische inrichting van de badkamer. Verder is het ultieme comfort item van een badkamer natuurlijk het bad zelf, deze mag niet ontbreken.  

Simpele accessoires

Ondanks de Minimalistische inrichting, staan er ook wel wat accessoires in een Scandinavisch huis, zolang je “clean” stijl maar behoud. Planten zijn altijd een goede optie, zo voeg je kleur en leven toe aan de ruimte.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *