De voordelen van een kast op maat

De voordelen van een kast op maat

Kasten vind je werkelijk overal in je woning. Van keukenkastjes en het dressoir tot het kastje in de hal en je kledingkast. Ondanks dat kasten in je woning echt niet kunnen ontbreken, kun je daarentegen wel te maken hebben met ruimtegebrek. Maar die kast zal er toch moeten komen, dus wat nu? Heb je dan weleens aan een maatwerk kast gedacht? Een kast op maat biedt namelijk een heleboel voordelen. Welke dat zijn? Dat lees je hier:

Uniek en origineel

Met een kast op maat haal je natuurlijk altijd een ‘one of a kind’ in huis. Niemand, maar dan ook niemand anders zal dezelfde kast in zijn of haar woning hebben staan. Dit maakt jouw maatwerk kast dus altijd uniek en origineel. Dat is dus weer eens wat anders dan die standaard kasten van Ikea.

Past altijd

Het grote nadeel van standaard kasten in de winkel is dat ze enkel en alleen in standaard afmetingen leverbaar zijn. En dan kan het nog wel zo zijn dat ze geleverd kunnen worden in verschillende maten, maar dan hoeft de voor jou juiste maat er niet tussen te zitten. Dit probleem tackel je altijd met een kast op maat. Bij een maatwerk kast maakt het niet uit of het plafond meerdere lagen bevat, de verwarming op een onmogelijke plek hangt of er sprake is van een scheve muur, want een kast op maat past altijd. Ook wanneer de ruimte voor een draaideurkast op maat wat klein is, kun je in plaats van te kiezen voor openslaande deuren, kiezen voor vouwdeurkasten. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste maten doorgeven.

kasten op maat

Bepaal je eigen kleur en stijl

Of je nou een landelijke, een moderne of een klassieke inrichting hebt, met een maatwerk kast sluit je altijd op deze stijl aan. Voor een moderne look kies je bijvoorbeeld voor hoogglans deuren en voor de huiselijke sfeer is een mooie eikenhouten kast ideaal. Naast het bepalen van de stijl, is de kleurkeuze natuurlijk ook aan jou. Kies voor een kleur die aansluit bij bijvoorbeeld de muren of de vloer of ga juist helemaal voor iets tegenovergestelds, voor het creëren van een mooi contrast.

Daarnaast kun je je nieuwe kast ook altijd uitbreiden met extraatjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van passpiegels op de deuren of prachtige verlichting voor een luxe uitstraling?

Altijd de juiste indeling

Heb je heel veel kleding? Wil je alle accessoires ook kwijt kunnen in je kast? Of wil je je prachtige servies mooi kunnen presenteren? Ook dit is met een maatwerk kast geen probleem, want je hebt het allemaal zelf in de hand. Het indelen van je kast is één van leukste dingen, want je kunt jezelf helemaal uitleven en je eigen stijl helemaal doortrekken.

Met een maatwerk kast haal je dus je ware droomkast in huis, omdat het aantal mogelijkheden onwijs groot is. Laat deze droom dus uitkomen en ga voor een kast op maat!

kasten op maat

About Author

You May Also Like

1 comment

Meubelopmaatkopen says:

Volkomen gelijk, en een kast op maat laten maken hoeft niet altijd veel duurder te zijn. Wat is er inderdaad mooier dan een meubel in huis wat door jezelf ontworpen is. http://meubelopmaatkopen.nl/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *