tuinhek hout

Tuinhek, de entree van je voortuin

Tuinhek, de entree van je voortuin

Binnenkort start het tuinseizoen weer, een mooi moment om je nu al te gaan oriënteren op ideeën voor het inrichten van je tuin.

Welke tuin ga jij dit jaar onderhanden nemen? Veel aandacht wordt altijd besteed aan de tuin achter de woning. Dit is natuurlijk ook de tuin waar we het meest verblijven. De voortuin wordt vaak vergeten terwijl we hiermee juist een 1e indruk afgeven aan onze bezoekers en aan voorbijgangers.

Want lopen we allemaal niet liever over een mooie pad naar de voordeur dan over een simpel stenen straatje zonder verdere versiering.

Houten tuinhek

En laten we bij de voortuin vooral de hekken niet vergeten. Want met het juiste hek geef je meteen sfeer aan je entree. Heb jij een mooie oude boerderij, een landelijke woning of een prachtige jaren 30 woning? Een houten tuinhek  past hier perfect bij.

Als je je tuinhek combineert met een beukenhaag dan heb je al een basis voor je voortuin. In de winter combineert het hout dan prachtig met de bruine bladeren van de beukenhaag.

Houten poort

Heb je liever wat meer privacy dan kan je kiezen voor een houten poort. Het voordeel van een poort is , als je kiest voor een dichte versie,  je hiermee de inkijk tegengaat.

Leg met stenen een mooi pad aan richting de voordeur. Hou je meer van landelijk ga dan voor koppelstenen, liever iets moderners ga dan voor grote zwarte tegels. Beide zijn prima te combineren met grind waardoor je een verrassend effect krijgt.  Of maak naast het pad een haagje van buxusboompjes.

Naast de voordeur kan je grote plantenbakken zetten gevuld met hortensia’s, olijfbomen of andere bloemen plaatsen.

Een lei linde staat mooi in elke voortuin. Gecombineerd met gras of een andere grond bedekker vormen deze samen met jouw houten hek een entree waarbij iedereen zich welkom zal voelen.

tuinhek

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *