‘Buiten de lijntjes’

Dit keer een blog met weinig woorden, maar wel boordevol inspiratie voor een streepje kleur in het interieur.

Tegenwoordig doen we het anders: we kijken anders tegen kleur aan en we zijn er meer en meer van bewust dat niet de volledige wand geschilderd moet worden. Een gedeelte van de muur, een (stuk) plafond, een hoek, een lijn…soms is het net dat kleine detail wat het verschil uitmaakt in je woonruimte.

Praktisch gezien kan een vlak schilderen veel voordelen hebben. Stopcontacten, radiatoren etc blijven daardoor ‘uit het zicht’, en vallen niet extra op doordat ze in een kleurvlak verwerkt staan. Of met kleur kun je juist datgene accentueren, afbakenen of in de kijker zetten wat je wenst. Je kunt ermee bereiken wat je altijd al in gedachten had: meer sfeer, een optisch lagere ruimte voor meer intimiteit en gezelligheid, een juist vergrotend effect…De mogelijkheden zijn eindeloos! (Volgens mij zit deze zin in iedere blog verwerkt).

kleur kleur-geel

Laat je niet afleiden of beperken door de kleur of materialen die je ziet op de foto’s. Ik merk dat ik opvallend veel geel in de foto’s gebruikt heb. Het zal wel komen door het druilerige seizoen misschien? In ieder geval kijk verder naar de inspiratiebeelden dan een vluchtige blik. Want alleen dan laat je je optimaal inspireren. Hoe is het toegepast? Wat is het doel ervan? En welk resultaat heeft het? Hoe kan ik dat bereiken en welke kleur zou daarbij goed zijn als ik dat toepas?

Mijn boodschap mag duidelijk zijn. Is je kindertekening minder mooi als er anders of ‘buiten de lijntjes gekleurd’ is? Nee, dat geeft juist meer mogelijkheden, benut ze en begin nog vanaf vandaag met genieten van je interieur, genieten van je persoonlijk en origineel interieur wil ik daarmee zeggen.

Bianca Janssen

Klein Detail www.kleindetail.com
www.facebook.com/kleindetailbvba

blog-kleurvlak
blog-kleur-plafond

blog-kleur-met-functie

blog-kleur-architectonisch-humor

blog-hoek-kleur

buiten de lijntjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *