3 tips voor een voorjaarsfris paleisje

3 tips voor een voorjaarsfris paleisje 

Na een paar daagjes de zon weer gezien te hebben begint het lentegevoel bij menigeen alweer langzaam te kriebelen! En zo lang duurt het ook niet meer voordat de lente begint. Dan gaan de deuren weer open om een heerlijk fris lentewindje binnen te laten. Maar niets is vervelender dan wanneer dat het startsein is voor het stof om rond te gaan dwarrelen. Tijd dus voor een voorjaarsschoonmaak! Maar behalve een schoon huis zijn er meer manieren om optimaal te kunnen genieten van je huis en het om te toveren tot een echt voorjaarsfris paleisje. OTTO geeft je 3 tips om je huis weer in een fris jasje te steken en daarmee de lente in huis te halen!

Tip 1:  Richt de boel eens opnieuw in

Vaak is de tv het middelpunt van onze woonkamer. In de winter, wanneer we avonden lang binnen achter de tv doorbrengen, is dat ook lang zo gek niet. Maar nu we weer lekker naar buiten kunnen wordt het tijd om alles eens helemaal anders te doen. Gooi je inrichting dus om! Zet de tv wat minder in het zicht en richt je zithoek richting de tuin of het balkon. Betrek je tuin bij het huis door de gordijnen weer lekker open te gooien en alles van de vensterbanken af te halen. Laat slechts een paar bloemen of planten van de tuin terugkomen.
Zorg er wel voor dat je ook iets leuks hebt om naar te kijken! Laat je groene vingertjes er dus weer eens op los en vergeet vooral niet de ramen te lappen.

Nikkie_balk_XL

Tip 2: Opruimen en opbergen

Bij een nieuwe inrichting en een voorjaarsschoonmaak hoort ook een goede opruimbeurt. Kleedjes op de bank kunnen weer de kast in, net als bijvoorbeeld ons extra dikke dekbed.
Zitten je kasten al vol en heb je eigenlijk niks om je ‘troep’ in op te bergen? Zoek dan eens naar een mooie authentieke koffer  of kist in een kringloopwinkel of gebruik een oud wijnkistje of fruitkistje. Dit zijn erg leuke items om in je kamer te hebben staan en geven veel sfeer. Je kunt er al je troep in kwijt en plaats het gewoon in het zicht onder je salontafel of in een hoek van de kamer. Of gebruik het gewoon als tafeltje. Ook zou je het in een vitrinekast kunnen zetten. Genoeg opties dus!
Ook leuk: gekleurde krukjes met opbergruimte erin.

opbergkrukjes

Tip 3: Geef kleur aan je interieur

Nu alles weer lekker fris is, is het tijd om wat lentekleuren in huis te brengen. Een aantal kleine kleurige details kunnen al een groot effect hebben. Gebruik daarom kleurrijke accessoires, zoals een rode vaas, paarse fotolijstjes of verschillend gekleurde kussentjes. Maar denk ook eens ‘out of the box’ door kleur te geven aan wat minder voor de hand liggende dingen. Zet bijvoorbeeld een gekleurde fruitschaal neer, schilder wandplanken in een lentekleur, verf een stoel knalgeel (je kunt natuurlijk ook gekleurde stoelhoezen gebruiken), koop een gekleurde deurmat, leg een gekleurd kleedje over je tafel of vervang een aantal lampen door vrolijke gele blikvangers. Ook kun je gekleurde handdoeken, theedoeken, ovenwanten en servetten gebruiken.
Kortom, het hoeft niet moeilijk te zijn om wat kleur in huis te halen. Zelfs een simpel bosje kleurrijke bloemen kan al wonderen verrichten. Her en der een bloemetje in een klein gekleurd vaasje geeft een erg leuk effect. En het brengt daarnaast een heerlijke lentegeur met zich mee!

Ga je echter voor het grotere werk? Verf dan een muur licht groen, leg een geel kleed neer of hang bloemetjes gordijnen op.

Combineer de kleuren met natuurlijke lichte houtsoorten en verschillende wit tinten om de rust te behouden. Wil je het een wat stoerdere uitstraling geven? Gebruik dan een aantal zwarte accenten.
Je ziet het, met een paar kleine veranderingen kun je een heel nieuw en fris interieur doen ontstaan
Ga dus snel aan de slag, shop je interieur online en haal de lente in huis!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *