Garderobekast maken

Garderobekast maken

Wij zijn altijd bezig met ons huis inrichten. Binnenkort staat bij ons de bijkeuken op de planning. Wij gaan daar een combinatie van een garderobe c.q. speelkamer c.q kantoor van maken.

Nu staan er enorme grote Ikea kasten waarin het servies, de schoenen, de jassen en het speelgoed van de kinderen in opgeborgen is. Deze kasten staan er nu 8 jaar en zijn toe aan vernieuwing. En dan met name omdat waarschijnlijk de muur er achter niet goed ventileert en we hierdoor een schimmelprobleem hebben. Helaas is dit in de houten kasten getrokken waardoor ze weg moeten. De muur zullen we dan ook voordat we ook maar iets gaan doen goed moeten behandelen.

Een van de grootste functie’s van die ruimte is op dit moment toch wel de garderobe functie. De kinderen hangen hier hun jassen en tassen op. Voor alle schooltassen en gymtassen is er een speciale kapstok. Dit is dus een functie die zeker terug moet komen.

Op internet kwam ik deze kast tegen. Wat een plaatje. Makkelijk zelf te maken en perfect in zijn functionaliteit. De kasten zijn perfect voor het opbergen van schoenen, handschoenen, sjalen en sport/gymspullen. Het bankje wat je uit kan schuiven is handig om op te zitten als de kinderen hun schoenen aan doen. En ook daaronder kan je nog schoenen kwijt. Doordat de kast niet te hoog is kan je er bovenop ook nog veel spullen kwijt.

Met de handige en erg duidelijke werkomschrijving op Ana White kan je zelf aan de slag. Je kan hem zoals op de foto in kleur maken maar de kast zou ook zeker niet misstaan in stoer steigerhout.

Nog een kleine toevoeging aan het ontwerp:

  • beschilder de zijkanten met schoolbord en magneetverf en je kinderen kunnen hier creatief hun gang gaan. Ook kunnen ze door de magneetverf hun tekeningen ophangen
  • hang haakjes aan de zijkant waar iedereen zijn sleutels aan op kan hangen.
  • plaats 2 bakjes aan de zijkant. Een voor inkomende post en een voor uitgaande post.
  • bevestig aan opschrijfblokje aan de zijkant, perfect om kleine boodschappen op te vermelden.

Kortom met wat creatieviteit maak je een complete gezinsorganiser van deze garderobekast.

Nog meer Budget wonen ideeen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *