Wandbekleding in de slaapkamer

Voor het inrichten van je slaapkamer heb je een aantal basis principes nodig. Naast de vloer is de wandbekleding die je kiest heel erg belangrijk. Want de wandbekleding bepaalt voor een groot deel de sfeer van je slaapkamer.

De wandbekleding verschilt per slaapkamerthema. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel soorten wandbekleding beschikbaar. We laten je er 5 zien:

Verf in de slaapkamer

Verf in de slaapkamer is eigenlijk de makkelijkste optie. Het verven van je slaapkamer duurt niet lang. Als de ruimte lastige hoekjes heeft heb je daar met verven geen last van. Het leuke aan verf is de creativiteit die je hiermee los kan laten, zeker in een slaapkamer. Denk daarbij aan het maken van een lambrisering:

Werk met vlakken waardoor je dingen kan benadrukken:

Flexa verf

Behang in de slaapkamer

Vindt jij het leuk om een stapje verder te gaan dan kan je werken met behang. Dit kost iets meer inzet dan verf omdat je moet zorgen voor een goede wand. En als je werkt met een patroon is het verstandig om van te voren goed na te denken over de wijze waarop je het behang op de muur gaat plakken. Zeker als er ook ergens nog schuine wanden of vervelende hoekjes aanwezig zijn. Maar als je dan zo ver bent kan je met behang fantastische resultaten behalen.

Er zijn enorm veel verschillende stijlen behang. Denk aan Bamboe behang, behang met een steen motief, behang met een bospatroon, fotobehang, enz. Behang van de merken Esta, Eijffinger en Graham & Brown zijn erg populair.

Een aantal voorbeelden:

Zorg er wel voor dat je niet de hele kamer met hetzelfde behangt, durf te combineren. Vaak zijn geeft de leverancier al een optie aan en anders kies je zelf voor een rustiger behang of ga voor verf. Een slaapkamer moet wel een plek blijven waar je tot rust komt.