Bloemetjesbehang

Het is weer de periode van de carnaval. Liedjes als er loopt ene paard door de gang en een bloemtjesgordijn zullen weer door de speakers klinken. Zo kwam ik op het idee voor een blog over bloemetjesbehang. Het blijft namelijk een prent die we veel gebruiken voor het inrichten van je huis.

Bloemenbehang aan de wand

Bloemen worden al eeuwen lang toegepast in het interieur. En zo ook in het behang. En alle bloemen kunnen worden gebruikt. Of je nu dol bent op tulpen, rozen of lelies. Je ziet ze allemaal in een eigen vorm terug komen in het behang.

Een van de bekenste merken welke een groot assortiment bloemen behang in hun collectie hebben is het merk Eijffinger. Zij verkopen de Pip collectie. Een collectie waarin heel veel bloemen gebruikt worden. De Pip collectie werkt veel met pastel kleuren.

pip-behang

De collectie’s die we tegenwoordig ook veel zien zijn wat harder. Als je kijkt naar degene die de Kwantum in hun reclame gebruiken is deze een stuk “harder” dan de zachte collectie van Pip.

bloemetjesbehang

Ook VT wonen gebruikt een in een van hun tv afleveringen bloemen behang met harde tinten. Maar zoals te zien is in deze binnenkijker straalt het behang ook weer een romantisch sfeertje uit ondanks dat het hier heel erg is toegepast in een stoer interieur.

bloemen behang

Of deze die ik tegen kwam in de shop van VT wonen:

wp_211_golden_age_flowers_2922mm_6banen_int2_resized

Je ziet bloemetjes behang is weer helemaal terug. Persoonlijk raad ik je aan om er niet je hele muur mee te behangen. Kies een mooi plekje uit en gebruik een of twee banen. Je kan ook kiezen voor een grote poster en deze dan bijvoorbeeld achter je bank plaatsen.

Zeker als je kiest voor een heel kleurrijk design kan je in de loop der tijd je kamer elke keer weer aanpassen zolang je maar een van de kleuren uit het behang terug laat komen in je verf, gordijnen, meubels of woonaccessoires. Hierdoor kan je alle kanten op en geniet je voor lange tijd van je stoere of romantische bloemetjesbehang. Er is voor elke stijl wel een bloemenbehang. Zolang je maar rekening houdt met de kleur komt het goed . Bij een landelijk interieur kies je neutrale zachte kleur. Bij een modern of Scandinavisch interieur mag er best wat zwart in het behang verwerkt zijn. Deze kleuren passen prima bij deze woonstijl.

Er is zoveel keuze in bloemetjesbehang dat het moeilijk was om een top tien te maken. Er zitten zoveel leuke prentjes tussen. daarbij maakt het heel erg uit of je bloemetjes behang gaat gebruiken voor het inrichten van je woonkamer of voor het inrichten van je slaapkamer. In je slaapkamer mag het namelijk best iets heftiger. Daar zit je geen uren tegen aan te kijken. In je woonkamer heb je dat wel dus probeer het daar iets rustiger te houden.

Het beste bloemenbehang:

vtwonen.nl

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *