Romantische slaapkamer maken

Romantische slaapkamer maken

De slaapkamer wordt steeds meer gebruikt voor tv kijken. Ook  gaan we de ruimte steeds meer als relaxruimte inrichten. Ondanks dat willen we nog wel dat het romantisch is in de slaapkamer.

Een romantische slaapkamer inrichten.

Natuurlijk mag in een romantische slaapkamer een hemelbed, spijlenbed of bed met een hoge achterwand niet ontbreken. Dit is de basis voor een romantische slaapkamer. In de slaapkamer trekt het bed namelijk als eerste de aandacht.

Dit bed wordt natuurlijk opgemaakt met romantisch beddengoed. Dekbedovertrekken vol zachte kleuren en bloemenprents. Maar ook een stralend witte overtrek past goed in een romantische slaapkamer, je kan met andere bloemenitems dan weer de romantische sfeer maken. Of je kant kiezen voor kant. Ook veel kant in de slaapkamer zorgt voor een romantische sfeer.

In de romantische slaapkamer hoort wel oversized beddengoed. Beddengoed welke tot aan de grond komt zodat je niet onder het bed kan kijken. Het bed vol kussens is ook een effect wat we veel zien in de romantische slaapkamer. Al is dat nog steeds iets wat wij Nederlanders niet snel doen. Wij willen ’s avonds niet hele stapels kussens van ons bed af moeten halen voordat we gaan slapen. Wij duiken het liefst zo snel mogelijk ons bed in. 

Kroonluchter in de slaapkamer

Een van de lampen die goed bij deze sfeer past is de kroonluchter. Een lamp met een brocante sfeertje.  Je kan er voor kiezen om een echte antieke kroonluchter op te hangen maar ook als je meer van het budget wonen bent kan je prima slagen voor een kroonluchter bij winkels als Xenos, Leenbakker of de Kwantum.

Voor raamdecoratie zou ik ook kiezen voor veel stof net als bij het bed. Gordijnen tot aan de grond met mooie vitrage daar achter voor het romantische effect.

Wil je ook een romantische slaapkamer maken dan heb ik hier een paar voorbeelden voor je verzameld.

1e foto: Kamer van Daantje

romantische slaapkamer maken

Bron: Berengia

romantische slaapkamer maken

Bron: Pinterest

romantische slaapkamer maken

Bron: Zimmerschau

romantische slaapkamer maken

Bron: Keltainentalorannalla

romantische slaapkamer maken

Bron: Ariandeathome

romantische slaapkamer maken

Bron: Lotte Manou

romantische slaapkamer maken

Bron: Painting the past

Meer slaapkamer inspiratie of ideeën en tips voor het inrichten van de slaapkamer:

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *