Hoe een blauwe slaapkamer inrichten

Er zijn veel kleuren( zwart, groen, grijs, geel) te gebruiken voor de slaapkamer. Een van de kleuren die veel gebruikt wordt is de kleur blauw. Dit komt mede omdat blauw de lievelingskleur van vele is. Blauw wordt geassocieerd met rust en vrede en daarom de perfecte kleur om te gebruiken voor het inrichten van je blauwe slaapkamer. Of je nu gaat voor een donkerblauwe kleur, een petrol slaapkamer of juist voor een babyblauwe pastel kleur. Blauw brengt rust in het interieur.

Kleuren blauw combineren

Blauw is een kleur die heel erg goed met andere kleuren te combineren is. Eigenlijk kan je blauw met alle andere kleuren combineren. Dat komt er grijstinten in blauw zitten. Dit maakt blauw een ideale combinatie kleur. En niet alleen met andere kleuren. Blauw is ook een goede kleur om ton sur ton te gebruiken. Je kiest een blauwe basis voor de muren en als aankleding gebruik je allerlei andere kleuren blauw. Als accent kleur kan je dan kiezen voor wit of werken met houten meubelen.

Blauwe slaapkamer inrichten

Er is dus heel veel mogelijk als je een blauwe slaapkamer wilt inrichten. Kies als eerste waar je de kleur blauw in terug wilt laten komen. Wil je gaan voor een blauw geverfde muur? Wil je gebruik maken van blauw behang? Of wil je het terug laten komen in de accessoires zoals o.a. het dekbedovertrek, de gordijnen en de posters? Natuurlijk kan je deze items ook combineren.

Rustige blauwe slaapkamer inrichten

Hou je meer van rustig dan zou ik gaan voor rustige basis met witte muren en de kleur blauw terug laten komen in een dekbedovertrek en de accessoires. Bij een rustige slaapkamer denk ik aan het gebruik van hout en rotan.

Heb je liever geen witte muren dan kan je kiezen voor een zachte pastel kleur zoalsDurf je iets meer te expirmenteren dan kan je ook gaan voor een behang. Persoonlijk zou ik dan gaan voor een behang van een oude meester zoals als de van amandelbloem van Vincent van Gogh:

Deze prent is overigens ook verkrijgbaar als schilderij. Wil je hem gebruiken maar vind je een hele muur met deze prent behangen te veel? Kies er van voor om hem te laten afdrukken op een canvas, dibond of een van de andere mogelijkheden. Voordeel daarvan is dat je hem op verschillende plekken in je slaapkamer kan ophangen. Bijvoorbeeld boven je bed maar boven een dressoir komt hij ook heel erg mooi uit. En bij VTwonen is deze prent verkrijgbaar als Ixxi. Dat geeft hem nog net een beetje iets extra’s.

Donkerblauwe slaapkamer inrichten

Niet iedereen is van de rustige kleuren. Bij sommige mag de kleur wel iets mee knallen. Dat kan heel erg goed met donkerblauw.
Donkerblauw geeft je blauwe slaapkamer een sjieke look. Daarom mag je best met bijzonder accessoires werken. Goud en donkerblauw matchen goed samen en zorgen voor een hotelkamersfeer. Zo slaap je elke dag in luxe.

Blauwe slaapkamerkleuren

Is pastel – of donkerblauw niet jouw tint? Dan zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wil je je slaapkamer verven dan zijn er veel verschillende kleuren mogelijk. Kijk bij het kiezen van een kleur goed naar de lichtinval van je kamer. Als er weinig licht binnenkomt is het beter om te kiezen voor een lichte kleur op de muur. Zo voorkom je dat de ruimte kleiner oogt.

Wil je toch gaan voor een donkere kleur in een kamer waar weinig licht binnenkomt verf dan de muur donker waar het licht niet op schijnt. Verf de muur waar het licht wel op schijnt in een lichte kleur. De weerspiegeling van het licht op de lichte muur zorgt er voor dat de kamer groter lijkt. Zo maak je toch nog gebruik van het licht.

De kleuren in je blauwe slaapkamer kan je combineren met grijs, groen, pastel roze of okergeel. Tegenwoordig kan je overal kleurkaartjes meenemen. De ideale manier om te testen welke kleuren goed bij jou in de slaapkamer passen.

Ga je liever voor iets gewaagders? Wil je een bijzonder prent op je muur? Dan is er een ruim aanbod van blauw behang:

En als je de basis dan af hebt mag je aan de slag met accessoires zoals gordijnen, woonaccessoires en wanddecoratie.

Om je nog meer te inspireren hebben we een paar leuke blauw slaapkamers voor je op een rijtje gezet. Heb jezelf een blauwe kamer en wil je andere daarmee inspireren deel je foto’s onder dit artikel of mail ze naar ons info@interieurinspiratie.nl

Moderne blauwe slaapkamer inrichten
Scandinavische blauwe slaapkamer inrichten
Klassieke blauwe slaapkamer inrichten
Blauwe slaapkamer in hotelkamersfeer inrichten

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *