Slaapkamer verf

Er zijn verschillende methodes voor het decoreren van je slaapkamer. Zo kan je behangen maar je kan je slaapkamer ook verven. Je slaapkamer verven is binnen mum van tijd gedaan dus in een weekend kan je je slaapkamer een metamorfose geven. Maar voor welke verf kies je?

Slaapkamer verven welke kleur?

In de woonkamer willen we graag mee met de trends maar wel op een veilige manier. In de slaapkamer durven we iets meer te spelen met kleur. Zo kan je kiezen voor een rode of zwarte wand. Als je deze kleuren op de juiste manier gebruikt bij het inrichten van je slaapkamer dan kunnen deze kleuren juist heel erg sjiek worden. Zoals op onderstaande foto. De zwart geverfde muur geeft de kamer heel erg veel karakter. Je moet alleen durven. En je moet een geschikte ruimte hebben want bij een kleine slaapkamer kan je beter geen donkere kleuren gebruiken. Deze kunnen namelijk de kamer kleiner maken.

Rustgevende kleuren

Niet iedereen wil werken met harde kleuren. Gelukkig zijn er ook veel kleuren die een rustgevend werken. Nu denken we daarbij al snel aan de kleur ecru en pastel maar ook de kleur paars en roze horen bij de rustgevende kleuren. De kleur paars wordt niet voor niets regelmatig gebruikt in meditatieruimtes.

Verf ideeën

Vind jij een muur verven te eenvoudig? Vind je dat te simpel en hou je van wat meer uitdaging? Wat dacht je van het verven van een patroon op je muur. Zo kan je kiezen voor een cirkel:

De cirkel kan je ook goed gebruiken als extra accent voor een bijzonder item. Plaats in de cirkel bijvoorbeeld een schilderij, hang een dierenkop of kunst werk op en wat dacht je van een cirkel waar je de herinnering aan je mooiste dag van je leven ophangt: je trouwjurk.

Of wat dacht je van een spannende lambrisering? Een simpele slaapkamer geef je op deze manier een bijzonder effect.

En hou je wel van een beetje humor? Maak van je mooiste kledingstukken dan een echt pronkstuk door ze voor hun eigen kledingkast te hangen. ook erg leuk toe te passen in de kinderkamer en dan speciaal voor de verkleedkleren.

Slaapkamer verven in 2 kleuren

Is een kleur niet voldoende voor jou? Ben je dol op kleur en ben je niet bang om deze te combineren? Dan kan je er ook voor kiezen om je slaapkamer in 2 kleuren te verven.

En ook hier kan je spelen met verf zoals hier te zien is op de foto van VT wonen.

Met verf is heel veel mogelijk. Zoals al eerder vermeld geeft verf je de mogelijkheid om binnen korte tijd je kamer te veranderen. Als de kleur je niet bevalt kn je hem de dag daarna weer veranderen.

Als je kiest voor een rustige basis met je meubels zoals houten, witte of zwarte meubels is het makkelijker om met verf de sfeer van je kamer te veranderen. Andere dekbedovertrek erbij en klaar is je nieuwe slaapkamer.