Slaapkamer vloeren

Meestal lees je allemaal tips over de woonkamer vloer, maar wat zijn nu geschikte vloeren voor in je slaapkamer? Dat is natuurlijk ook heel persoonlijk. Want wil je lekkere warme voeten als je uit je bed stapt? Of hou je van een opgeruimde lege strakke vloer? We zetten er een paar op een rijtje:

slaapkamer vloeren gietvloer

DE GIETVLOER

Ik zou hebben gedacht dat de gietvloer hard en koud is, maar dan google je wat en kom je uit bij De Senso gietvloer (gietvloer.nl). Deze gietvloer is juist geschikt in de slaapkamer omdat deze zacht elastisch is! Dat maakt de vloer dempend en verend. Lekker met blote voeten en sokken. Voor een heerlijk ochtendgevoel. Daarnaast kan deze naadloos doorgelegd worden naar de badkamer toe. Want ook daar is deze vloer voor geschikt Als je van strakke moderne industriële (giet)vloeren houdt, dan is dit zeker een optie.

Bij een gietvloer heb je geen kieren en naden. De vloer is dus makkelijk schoon te maken. En is erg geschrikt voor vloerverwarming. Dat zijn 2 grote voordelen van een gietvloer. Het nadeel is dat je deze vloer niet zelf kan leggen. Je zult altijd een specialist moeten inschakelen wat de vloer duurder maakt dan andere vloeren.

slaapkamer vloeren vloerbedekking

LEKKER WARME VLOERBEDEKKING

Bij vloerbedekking weet je eigenlijk al wat je krijgt; een heerlijk zacht tapijt onder je blote voeten. Dat is nog eens een lekkere manier om uit je bed te stappen! Een andere bijzondere eigenschap is dat met name tapijt geluiddempend is. Erg fijn voor je partner wanneer jij ‘s nachts bijvoorbeeld naar de wc loopt of altijd wat eerder opstaat.  Wel een tip, vloerbedekking heeft iets oubolligs. En kan ook vaak snel ouderwets overkomen. Als jou dit niks uitmaakt omdat je puur voor het comfort en het gevoel aan je voeten gaat, dan moet je hier 100% voor gaan. Maar laat je dan ook inspireren door de voorbeelden die er te vinden zijn. Ton sur ton, met een leuke print, patroon leggen, 1 kleur per functie van de ruimte. Met andere woorden: je kunt hier heel creatief in zijn.

Tapijttegels

Bij tapijttegels denk je vaak aan vroeger. Aan je klaslokaal of de kantine van je sportvereniging. Veel mensen gebruiken liever geen tapijttegels omdat ze niet inzien hoe creatief je hier mee kan zijn.
Als je gebruik maakt van verschillende kleuren tegels kan je een prachtig patroon maken.

PVC-VLOEREN

Naast vloerbedekking heeft ook een PVC-vloer akoestische voordelen en is daarom een erg geschikte keuze voor de slaapkamer van lichte slapers. Ook is PVC erg gemakkelijk schoon te maken. Een PVC vloer is super sterk en erg geschrikt voor vloerverwarming. Daarnaast is het een hele stille vloer. Een vloer die heel erg geluiddempend werkt.

Een mens brengt gemiddeld zo’n 8 uur per dag in de slaapkamer door, dan is een hygiënische omgeving natuurlijk wel zo prettig. Je kunt allerlei prints en kleuren vinden. Van hout- tot betonlook. Je kunt de PVC-stroken met houtprint ook in een visgraat leggen. Dus qua creativiteit kun je helemaal los.

slaapkamer vloeren laminaat

Maar of je hieronder PVC-of laminaat ziet liggen? Dat zie je dus niet. Je voelt het, of hoort het eventueel als je er op loopt. Daarvoor kun je het beste naar de winkel om te kijken wat het beste bij jou past.

LAMINAAT OF PARKET IN DE SLAAPKAMER

Misschien wil jij juist een klassieken houten uitstraling qua vloer in je slaapkamer, dan kies je  voor parket. Een slaapkamervloer wordt uiteraard minder intensief gebruikt dan een woonkamer of keukenvloer dus je kunt een mindere dikkere houten plank nemen. Een andere variant is kunststof laminaat (www.beboparket.nl). Het verschil zit hem soms in kleine details. Je hoort het als je er over heen loopt. Je voelt het aan je blote voeten en je kunt het soms uiteraard ook zien. Ik schrijf bewust ‘soms’ want er zijn momenten dat ik het in eerste instantie écht niet zie. Maar ook hier geldt, kies wat jij het mooist vindt, wat het beste bij jou past.  

slaapkamer vloeren

KARPET ONDER HET BED

Een leuke variatie is om één van bovenstaande vloeren als basis te kiezen en deze te combineren met een vloerkleed/karpet Leg het vloerkleed onder je bed om een compleet eigen sfeer te creëren.  Daarnaast heeft een vloerkleed ook een akoestisch effect. Hoe dikker/voller hoe meer.

Zoals je ziet zijn er verschillende opties voor de vloerbedekking in de slaapkamer. Slaap je licht en wordt je altijd wakker als je partner vroeger dan jij opstaat? Dan kun je het beste voor een vloer kiezen met een geluiddempend effect. Slaap je door alles heen? Kies dan gewoon een vloer die je mooi vindt! Maar ben je allergisch, kies dan voor een vloer die eenvoudig schoon te maken en zo min mogelijk stof vasthoudt. Laat je verder informeren in de winkel.

SummerSale

Vinyl

Bij vinyl denken we aan koude vloeren, aan schoollokalen, de vloer kan je ook goed gebruiken in je eigen slaapkamer. Voordeel van vinyl is zijn dempende werking. Woon je in een appartementen complex en worden er hoge eisen gesteld aan de vloer dan kan het zijn dat je geen laminaat mag leggen. De vinylvloer geeft dan uitkomst. Er zijn vinyl vloeren verkrijgbaar met een prachtig houtpatroon, zo lijkt het net alsof je laminaat hebt liggen. Voor de mensen onder ons die houden van een iets kleurrijke vloerbedekking biedt vinyl ook veel uitkomst. Hij is in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar.
Vinyl kan wel koud zijn. Als je daar last van hebt of het vervelend vindt om vanuit je bed op een koude vloer te gaan staan dan kan je onder je bed een vloerkleed neerleggen.

Als je last hebt van allergieën dan is een harde vloer beter dan tapijt. Zeker als je te maken heb met astma of cara-aandoeningen dan is een laminaat of PVC vloer de beste keuze voor de slaapkamervloer. Makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk.

Geschreven door:

Groetjes en tot de volgende blog

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52 info@puurbinnen.nl
Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond
www.puurbinnen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *