Voortgang Histor Live advies

Aan de slag met Histor verf

Na het Histor live advies wat ik van Jelena had ontvangen per mail werd ik toch wel enigszins nieuwsgierig naar de kleuren. Ik had ze wel op het scherm gezien tijdens het advies en ook even thuis op de computer opgezocht maar ik wilde ze toch even in het echt bewonderen voordat ik er mee aan de slag zou gaan. Dus op weg naar mijn eigen verfwinkel om de kleuren te bekijken. Ik moet eerlijk bekennen ik moest de kleuren even laten bezinken.

Rustige kleuren

Onze woning is redelijk rustig wat betreft kleur. De woonkamer hebben we een aantal jaren geleden helemaal wit geverfd omdat er met drie kinderen en heel veel kinderspeelgoed al genoeg kleur in je huis komt. Dus toen ik de kleuren van het advies in het echt zag, zag ik het nog niet meteen voor me. Wel vond ik het super spannend omdat ik na de rustige kleuren wel weer toe was aan iets knallends in mijn interieur. De bijkeuken was dus de perfecte plek hiervoor.

Ik mocht als blogger het hele project uitproberen en kreeg dan ook de verf netjes door Histor toegezonden zodat ik zelf alleen voor wat kwasten hoefde te zorgen. Toen de bussen verf bezorgd werden moest ik mij inhouden om ze niet meteen open te trekken om de kleur in werkelijkheid te zien. Dat had sowieso geen goed idee geweest want de kleur Sheherazade moest erg goed gemengd worden voordat er mee gewerkt kon worden.

Verf op de muur

Het verven had bij ons iets meer voeten in de aarde dan gedacht. Bij het stucen van onze muur was er blijkbaar gewerkt met een kalklaag waardoor opnieuw oververven niet mogelijk was. Wij hebben eerst alle muren behangen met glasvlezel om er daarna overheen te kunnen verven.

Door deze vertraging kwamen we een beetje krap met onze planning. En aangezien ik afgelopen zaterdag weg moest voor een bloggersmeeting is mijn man alleen aan de slag gegaan. Tijdens de meeting kreeg ik van hem een afbeelding geappt met de 1e kleur.

Naamloos

 

Oke slik, wat vind ik hiervan? Snel mij weer terug concenteren op mijn meeting en straks kijken als ik thuiskom. Tijdens de koffiepauze krijg ik foto nummer 2:

histor verf Mimosa

 

Het ziet er erg fel uit maar ik weet uit ervaring dat je verf eerst goed moet laten drogen voordat het zijn echt kleur laat zien.

Bij thuiskomst zie ik de kleuren in het echt en ik vind het fantastisch. Zo perfect met elkaar gecombineerd en echt een goede aanvulling op elkaar.

Manlief is ook blij met zijn resultaat. Dit is de 2e keer dat wij met Histor verf werken en we zijn beide echt blij met de verf van Histor. Waren we de 1e keer al verbaasd over de kleine vierkante verfpotjes die perfect werken bij een kleine klus. Bij deze grote klus verbaasde Histor ons weer. Het is verf die makkelijk werkt, snel droogt en goed schoon te maken is. Ook hadden we bij het pakket een rol afplaktape gekregen. Ik heb eigenlijk nog maar weinig rollen afplaktape gehad die zonder morren zich weer van een oppervlakte lieten verwijderen, laat staan van een geverfde ondergrond maar deze tape werkt echt fantastisch. Het is ook niet zoals de meeste tape van echt schilderstape maar het is een soort plastic laagje wat er op zit. Kortom de materialen hebben het werken echt een stuk makkelijker gemaakt en in een weekend hebben we onze bijkeuken omgetoverd in een gezellige knutselkamer en kantoor.

Nog even de ruimte afstylen en dan kan ik  je het eind resulaat zien.

 

About Author

You May Also Like

Kwantum

Peeq

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *