licht

Licht

Hoe belangrijk is licht in ons leven?

Licht, we kunnen niet zonder. We krijgen licht van de zon, hiermee laden we onszelf op. Licht is ook belangrijk voor onze gezondheid. Bij te weinig licht voelen we ons minder fijn. Voor sommige mensen is dit zelfs in de winter voelbaar en maken daarom gebruik van een lichttherapielamp.

En niet alleen natuurlijk licht is belangrijk. Licht in je interieur is ook van groot belang. Ook daar krijgen we energie van maar dan op een andere manier.

Licht in je woning krijgen we door verschillende manieren:

Licht van buitenaf

Door de ramen in onze woningen laten we natuurlijk licht binnen. Als we hier tekort aan hebben kunnen we meer ramen installeren. Dit doen we voor vaak op zolder maar ook bij je beneden verdieping kan je zorgen voor extra licht. Dit kunnen we doen door middel van een serre. We creëren hierdoor niet alleen extra ruimte maar ook een zee aan licht. De serre is de perfecte plek om in de winter van elke zonnestraaltje te kunnen genieten.

Verlichting interieur

In onze woning hebben we ook op veel plekken licht nodig. Het is verstandig om voordat je begint eerst een goed lichtplan te maken. Zo hebben we licht nodig om te werken. Denk daarbij aan verlichting in de keuken, een leeslamp of een lamp boven je bureau. Dit licht hebben we nodig om goed zicht te hebben als we koken of aan het werk zijn.

Naast werklicht hebben we ook sfeerlicht in huis. Dat passen we toe door middel van wandlampen, een kroonluchter of iets meer van deze tijd: Philips Hue lampen. Zelf zijn we erg dol op alles van Philips Hue, lees hier waarom: Philips Hue review

Sfeerverlichting is een ander verhaal. Dit kan je namelijk op heel veel manieren toepassen. Denk hierbij aan twee lampen boven de eettafel, een mooie staande lamp, een booglamp of tafellamp.

Door gebruik te maken van sfeerlicht maken we het gezellig in huis. Deze lampen kiezen we niet alleen op functionaliteit uit maar ook op ontwerp.

Kaarslicht

Ook met kaarslicht kunnen we extra licht fabriceren. Zeker in de donkere dagen maken vele van ons hier gebruik van. Hiermee maken we de ruimte sfeervoller wat ons weer goede energie geeft.

Zo zie je dat je met meerdere items energie uit licht kan halen. Probeer het allemaal zoveel mogelijk toe te passen.

Foto door Valeria Boltneva via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *