Wandlampen

Wandlampen, geen enkel kamer in je huis kan zonder. De toevoeging voor elke ruimte

Ruimtes voor wandlampen

In elke ruimte past wel een wandlamp. En dat zien we dan ook vaak. We zien een wandlamp in de woonkamer, in het toilet maar we zien ook een wandlamp in de slaapkamer, kinderkamer of een wandlamp in de badkamer. Elke ruimte is geschikt voor een mooie wandlamp.

Een wandlamp brengt sfeer toe aan de ruimte. Een wandlamp hangt op ooghoogte waardoor deze snel onze blik vangt. Hierdoor is het echte sfeertoevoeger. Door gebruik te maken van de juiste wandlampen geef je de ruimte een finishing touche. Goede wandlampen maken de ruimte af.

Door gebruik te maken van wandlampen kan je ook de ruimte vergroten. Door ze op het plafond te laten schijnen lijkt de ruimte hoger waardoor je een meer ruimtelijk gevoel krijgt.

En er zijn niet alleen wandlampen voor binnen. Er zijn ook wandlampen voor buiten. Natuurlijk hebben de wandlampen voor buiten een extra beveiliging waardoor ze waterdicht zijn. Dit geldt ook voor de wandlampen in de badkamer.

Daarbij hebben de wandlampen voor de badkamer en tuin vaak een modern jasje. Voor de wandlampen binnen is er ook een groter aanbod en deze zijn verkrijgbaar in veel meer verschillende stijlen

Stijlen wandlampen

Het maakt niet uit wat de stijl van je interieur is, voor elke stijl is wel een passende wandlamp te vinden. Het grootste aanbod in wandlampen zien we in de categorie wandlamp zwart. Deze kleur past natuurlijk bij heel veel stijlen. En mocht je echt geen lampje in jouw stijl kunnen vinden dan past een mooie zwarte wandlamp altijd. Zwart combineert namelijk met alle stijlen.

Heb je een landelijk interieur dan zal je zeker slagen voor een wandlamp landelijk. Ook hier is een groot aanbod voor.

Voor een landelijk woonstijl kan je zelfs kiezen. Ga je voor modern landelijk of ga je voor klassiek landelijke wandlamp.

Hou je echter van een moderne stijl dan kan je kiezen voor een wandlamp design. Ook hier zal je zeker slagen. Zelfs voor een laag budget kan je al een leuke design wandlamp aanschaffen. Wil je uitpakken met de design verlichting verdiep je dan eens in Philips Hue starterspakket. Deze geven je lichtplan een hele nieuwe dimensie en biedt je heel veel mogelijkheden.

Condities wandlampen

De stijl van je interieur is natuurlijk belangrijk maar er spelen meer dingen mee bij het maken van een keuze voor de geschikte wandlamp.

  • Kan de lamp makkelijk gemonteerd worden?
  • Is er een stroomvoorziening nodig?
  • Kan ik het draadje wegwerken?
  • Past het draadje bij mijn interieur of moet ik deze aanpassen naar mijn smaak?
  • Als er geen voorziening is kan ik een wandlamp zonder stroom vinden?
  • Werkt de wandlamp met een dimmer?

Voordat je dus overgaat tot het kopen van een wandlamp is het verstandig goed naar de lokatie van de lamp te kijken. Kan ik in die muur wel makkelijk een gaatje boren? Of is dit een hele harde stenen muur?

Is er een stopcontact in de buurt? Zo nee, kan ik met een verlengsnoer werken zonder dat deze vervelend in het zicht ligt? En als deze mogelijkheid er helemaal niet is kan je overwegen op zoek te gaan naar een wandlamp zonder stroom. Voor buiten kan je dan bijvoorbeeld denken aan wandlampen op zonne-energie.

Bron 1e foto: landelijke wandlamp