Twee lampen boven de eettafel

Inspiratie voor twee lampen boven de eettafel

Dit weekend hadden wij een groep vrienden over de vloer. Een aantal van hen hadden de wijzigingen in ons interieur nog niet gezien. Zoals o.a. de nieuwe lamp boven de eettafel. Naar aanleiding van onze nieuwe hanglamp ontstond een kleine discussie over het aantal lampen wat je boven je eettafel hangt.

Voor deze lamp hadden wij een redelijk grote lamp boven de eettafel hangen welke ook nog eens open was aan de zijkant waardoor deze meer licht gaf. Onze huidige lamp geeft net genoeg licht. Wij zijn er in ieder geval tevreden over. Toch ben ik het wel enigszins met mijn vriendin eens dat eigenlijk boven een eettafel voor 6 personen minimaal 2 lampen horen te hangen. Door 2 lampen op te hangen zorg je voor meer licht. Als je een 6 persoonstafel hebt moet je behoorlijk wat oppervlakte verlichten. Het is makkelijk om dit met twee lampen te doen. Daarbij kan bij een grote tafel de lamp, als je voor een enkele gaat, een beetje wegvallen.

Tevens zorgen twee lampen boven de eettafel voor meer symmetrie in huis. Al moet je ook wel weer oppassen dat je niet een persoon wordt die er overal twee van moet hebben. Probeer je interieur wel speels te houden. Er zijn genoeg mensen die het een veilige gedachte vinden om alles in paren te kopen maar als alles in je huis dubbel geeft dit juist een heel raar effect. Combineer je woonaccessoires in aantallen.

Ben jij nog aan het twijfelen of je een of twee lampen op moet hangen dan heb ik hier wat inspiratie voor je:

FRANDSEN
Ball Metallic hanglamp
gabriel marmeren hanglamp
Gabriel marmeren hanglamp
VidaXl hanglamp
lampen zwaartafelen

Bron: Zwaartafelen

Deze is niet helemaal eerlijk want er hangen er vier maar het gaat om het idee. De zwarte lampen geven een prachtig effect op de wand.

Hanglamp Diban

Naast dat twee lampen boven de eettafel een mooi symmetrisch effect geeft, geeft het je ook een goed basis voor het verder afstylen van je tafel. Je kan namelijk nu heel erg mooi in het midden van de tafel een mooi stuk maken. Leg hier bijvoorbeeld een dienblad neer met leuke woonaccessoires. Het voordeel van het dienblad is dat je deze als je gaat eten zo even aan de kant kan zetten.

Meer wooninspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *