Ruimtebesparende tips

Ruimtebesparende tips & tricks voor een kleine slaapkamer

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, moet je alle ruimte die je hebt optimaal benutten. Vind je dit toch een stuk makkelijker gezegd dan gedaan? Dan kun je gebruik maken van de handige tips & tricks uit dit artikel. Je leest hoe je eenvoudig ruimte kunt besparen in een kleine slaapkamer. Zo krijgt de slaapkamer een rustgevende uitstraling en blijft er voldoende loop- en bewegingsruimte over.

1. Bed met compact frame

Laten we beginnen bij het bed. Dit is nou eenmaal het middelpunt van iedere slaapkamer. Om ruimte te besparen kun je het beste kiezen voor een compact design. Dit hoeft niet direct te betekenen dat er geen queensize bed in de ruimte kan staan. Het gaat vooral om het formaat van het frame. Laat bijvoorbeeld het voetenbord weg en kies een bed zonder brede omranding. Op deze manier kun je vaak toch een groter formaat kiezen dan je in eerste instantie dacht!

2. Opbergruimte onder bed

Let bij de zoektocht naar een compact bed ook op de bergruimte. Je kunt veel ruimte besparen door opbergbakken onder een hoog bed te schuiven. Er zijn ook luxe boxsprings verkrijgbaar met ingebouwde lades.

3. TV aan de wand

Wil je een televisie in de slaapkamer plaatsen? Hang het scherm dan aan de wand met een stevige TV beugel. Hiermee bespaar je flink wat ruimte. Voor de beste kijkhoek raden we aan om gebruik te maken van een kantelbare TV beugel. Hiermee kun je het televisiescherm wat hoger hangen en gemakkelijk naar je toe kantelen. Staat jouw bed niet tegenover een rechte muur? Ga dan voor een slanke draaibare TV beugel voor comfortabel kijkplezier.

4. Kasten tot het plafond

Kasten zijn onmisbaar en nemen nou eenmaal veel ruimte in beslag. Maak daarom zo slim mogelijk gebruik van dit meubelstuk. Schaf een kledingkast aan die helemaal tot aan het plafond komt. Hiermee creëer je nog meer opbergruimte en is een extra ladekast vaak niet nodig. Voor optimale ruimtebesparing koop je een kledingkast met schuifdeuren in plaats van openslaande deuren.

5. Decoratie op de muur

Geef de kleine slaapkamer meer sfeer door middel van muurdecoratie. Deze vorm van decoratie neemt geen ruimte in beslag, maar heeft toch een groots effect. Bewaar de grote vazen, poef, decoratieve ladder en vloerlampen dus liever voor de woonkamer.

6. Less is more

Tot slot een hele voorspelbare, maar effectieve tip: denk bij het inrichten van een kleine slaapkamer altijd aan de regel ‘less is more’. Zet de ruimte niet helemaal vol met meubelstukken en accessoires. Houd het simpel, overzichtelijk en compact.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *