Interieur Inspiratie interviewt Atelier Rosa Lyne

Interieurinterview

1.    Wie is Atelier Rosa Lyne?

Wij zijn momenteel 2 webshops en hebben sinds kort ook een echte winkel in Den Haag op het Westeinde 187a! Wij ontwerpen, produceren en verkopen muurstickers, raamfolie, verfsjablonen, schilderijen, mini-art en andere kunst. Daarnaast maken wij ook interieur accessoires zoals kussens, gepimpte meubelen en tassen.

2.    Hoe ben je aan die naam gekomen?

Na een paar dagen stuntelen met Art-Deco namen en iets met Atelier waren we er helemaal klaar mee. We zaten toen “toevallig” naar de film, de Da Vinci Code te kijken. De film eindigd in Schotland in een plaatsje Roslin, waar de beroemde Rosslyn Chapel staat, een kerk die een legende in zich draagt. Volgends de legende is deze kerk namelijk gebruikt de Heilige Graal te verbergen. In de kerk zijn talloze mysterieuze, cryptische tegels en beeldhouwwerken te zien die naar de schat van Rosslyn zouden verwijzen.

Dit vonden wij een mooie naam, een mooie legende, er worden al jarenlang veel wilde verhalen over geschreven, dus het is ook een roerige legende. Om de naam een beetje naar de 21ste eeuw te trekken hebben wij er Atelier Rosa Lyne van gemaakt, aangezien wij dat mooier vonden. Ondertussen hebben we ook nog een paar “dochternamen” bedacht, maar voor ons blijft Atelier Rosa Lyne de “rode draad”.

3.    Wat verkoop je/ maak je het liefst?

Dat is een lastige vraag… Ik vind alle facetten aan mijn werk leuk, alle producten in mijn (web)winkel zijn door mij gemaakt of door mijn man, moeder of vriendin. De producten die ik verkoop zijn dus allemaal door mij uitgekozen, handgemaakt, zelf ontworpen en allemaal ontstaan uit liefde en passie voor creativiteit en schoonheid. Nu wil je zeker toch een antwoord… hm… ik word zelf wel erg blij van mijn postzakken stoeltje… en memobord. Die zien er zo mooi, lief en tegelijkertijd erg stoer uit!

4.    Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt uit het leven… soms uit kunst en antiek voorwerpen, soms van Facebook, blogs, DIY tips, uit verdriet of blijdschap, de kringloop, de natuur of gewoon iets wat bij de kraak staat… het komt gewoon overal vandaan.  Het is heerlijk om werkelijk overal moois om je heen te zien en soms in oude afgedankte spulletjes langs de straat bijvoorbeeld een mooie stoel te zien…

5.  Welke website geeft jouw inspiratie?

Facebook toch wel het meeste. Daar vind ik zoveel leuke, lieve, gezellige mensen die ook creatief zijn, of gewoon mooie teksten plaatsen… En oh ja… Etsy.com, dat is toch ook zeker het vernoemen waard. Daar staan zoveel mooie handgemaakte spulletjes op. Daar word je heel erg hebberig van!!!

6.  Welke blog volg jij graag?

Blogs die DIY tips plaatsen volg ik graag, dus InterieurInspiratie hoort in die lijst!!! Ik moet zeggen dat ik geen vaste blog volger ben. Meestal als ik behoefte aan inspiratie heb, me verveel of gewoon lekker aan het surfen ben kijk ik op blogs. Ik ben niet een volger die elke dag overal kijkt. Daar kom ik gewoonweg niet aan toe!

7.    Hoe ziet jouw eigen woning er uit? Zie je veel van je eigen artikelen terug in je woning?

Omdat ik net verhuisd ben met mijn bedrijfje naar een winkelpand is mijn woning een heel kaal gebeuren geworden… Maar omdat wij nu een kamer over hebben, hebben we ook weer hele wilde plannen.

We willen van onze kleed- en waskamer een mooie badkamer maken met een echt bad, oh ik kijk er zo naar uit! En voor de rest moeten alle kamers een verfje, nieuwe kleurtjes en in de woonkamer komt een mooie grote eettafel met een hoge gecapitonneerde bank tegen de muur, die maak ik natuurlijk zelf! En mijn man mag de kwast bedienen, hij is immers schilder geweest van zijn beroep, hahaha…

Dus binnenkort is het weer een waar paleisje… maar tot die tijd nog even afzien.

Ik heb de muurstickers al van de muur gehaald, de raamfolie zit overal nog op het raam, maar in de winkel heb ik nu een mooie Ganesha op de muur geplakt, die wil ik wel graag even met je delen! Er hangen nog maar een paar schilderijen… Maar als mijn woning klaar is, dan zal ik de foto’s daarvan naar je opsturen!

8.    Wat is je favoriete plek in huis?

De woonkamer op de gebloemde Chesterfield, daar kan ik heerlijk zitten relaxen met de iPad op schoot inspitatie opdoen, een film kijken of een boek lezen. Maar als mijn bad geïnstalleerd is denk ik dat die gaat winnen van mijn Chesterfield, hahaha.

9.    Op welk item in jouw huis was je op slag verliefd?

Ehm… die vragen worden ook niet echt makkelijker he… ik denk dat ik dan toch maar moet kiezen voor het schilderij wat mijn man voor me gemaakt heeft. Ja we hebben wel meer mooie dingen waar ik verliefd op werd… maar dat schilderij is toch wel de winnaar van alles!

10.    Als ik je nu geld zou geven, voor welk item voor je interieur zou jij dan nu naar de winkel rennen?

Ik heb een heel mooi rood beeld op een zwarte sokkel gezien van een gespierde man die op zijn hurken zit met zijn armen wijd, hoofd naar beneden… die vind ik nog steeds erg mooi! En die zou ik dan gelijk gaan kopen.

11.   Waar koop jij het liefste je woonaccessoires en meubels?

Het liefste koop ik mijn meubels bij de kringloop, op een veiling of rommelmarkt en pimp ze dan tot een heel uniek en hip item. Of ik maak een meubel gewoon helemaal zelf!  Dus ik koop geen kant en klare meubels, die veel mensen al hebben staan. Hoewel ik veel dingen mooi vind zou ik ze zelf niet kopen!

Voor woonaccessoires kom ik het liefst bij leuke kleine interieurzaken, op het Noordeinde in Den Haag zitten een paar mooie winkels, in Voorburg zit een leuk winkeltje… ik zou de naam niet eens weten, maar ik weet ze te vinden!!!

12.   Wie wil jij graag met Interieur Inspiratie aan tafel?

http://www.goedinstijl.nl/

Mooie spullen, leuke dame!

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *