Donzen dekbedden van Dickenbergh

Donzen dekbedden van Dickenbergh

dickenbergh dekbed

Een fijn dekbed is essentieel voor een goede nachtrust. Het is daarom belangrijk om een kwalitatief goed dekbed te hebben dat aansluit op jouw specifieke slaapwensen. Er zijn verschillende soorten dekbedden. Donzen dekbedden zijn erg populair, vooral door de combinatie van het lichte gewicht en het goede isolerende vermogen.

Dickenbergh
Het merk Dickenbergh hecht veel waarde aan het gebruik van hoogwaardige grondstoffen. Vanuit het dekbedatelier in het Duitse Nordrhein-Westfalen produceert dit merk haar populaire donzen dekbedden. Deze regio staat bekend om de vele ateliers. Traditioneel vakmanschap wordt in Duitsland nog op waarde geschat, in het geval van Dickenbergh zorgt dit voor een collectie dekbedden van hoogstaande kwaliteit.

Donssoort
Donsvlokken zijn de veerpluizen van eenden en ganzen. Donzen dekbedden isoleren door de vrijgekomen lichaamswarmte vast te houden tussen de donsvlokken. Voor haar producten maakt Dickenbergh alleen gebruik van ganzendons. Ganzendons isoleert iets beter dan eendendons en heeft een grotere vulkracht. De donsvlokken van ganzen zijn namelijk iets groter dan die van eenden. Ganzendons is daarom de meer populaire en iets duurdere soort dons.

Dekbedvulling
Vanwege de natuurlijke oorsprong van het product bevatten donzen dekbedden vaak gedeeltelijk veren. Veren verminderen het comfort van een dekbed. Wanneer een donzen dekbed een hoog percentage veren bevat, zal deze steviger aanvoelen. De dekbedden van Dickenbergh bevatten altijd een hoog percentage dons. De vulling bestaat voor 90% of 100% uit ganzendons. Hierdoor blijft de isolatiekwaliteit en zachtheid van het dekbed optimaal.

Typen dekbedden
Dekbedden worden geclassificeerd in verschillende warmtetypen. In de zomer heb je nu eenmaal behoefte aan een ander dekbed dan in de winter. Ook Dickenbergh dekbedden zijn er voor alle seizoenen. Deze dekbedden zijn beschikbaar in de volgende types:

  • Het zomerdekbed. Dit is een heel licht dekbed, geschikt voor warme periodes.
  • Het all year light dekbed. Dit is een licht dekbed, geschikt voor alle seizoenen. Vooral geschikt voor verwarmde slaapkamers.
  • Het all year dekbed. Dit is een iets dikker dekbed, ook geschikt voor alle seizoenen.
  • Het winterdekbed. Dit is een warm dekbed, geschikt voor de winterperiode.
  • Het 4-seizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat uit een zomerdekbed en een all year dekbed. Deze delen kunnen naar eigen wens samengevoegt worden.

Kussens
Naast dekbedden produceert Dickenbergh tevens donzen kussens. Ook deze kussens zijn gemaakt van de beste kwaliteit ganzendons. De verdeling tussen dons en veren in de vulling van de kussens verschilt per type kussen. Hoe meer ganzenveren een kussen bevat, hoe steviger het kussen is. De kussens van Dickenbergh bestaan altijd voor minimaal 50% uit dons. De soorten vullingen maken dat de verschillende kussens speciaal geschikt zijn voor bepaalde slaapwijzen. Dickenberg biedt kussens aan speciaal voor zijslapers, buikslapers en rug- en zijslapers.

Verkooppunten
De collecties van Dickenbergh worden aangeboden via slaapkamerspeciaalzaken en verschillende webshops die gespecialiseerd zijn in dekbedden. Bestellen via deze dealers is veilig. Voor alle Dickenbergh producten geldt een garantie van 5 jaar.

Dickenbergh dekbed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *