5 tips om je veilig te voelen in je eigen huis

De donkere dagen komen er weer aan. Een periode waarin er meer wordt ingebroken dan normaal. Zeker de kerstdagen zijn populair onder de inbrekers. Daarom in deze blog 5 tips om je veiliger te voelen in je eigen huis.

1. Verlichting

Een van de dingen die inbrekers vervelend vinden is licht. Zorg dus voor goede verlichting. Plaats lampen om je huis met een bewegingssensor zodat deze aangaan zodra er beweging in je tuin of pad is.

Daarbij vind ik het zelf ook prettig als er licht om het huis is. Zo kan ik zelf zien wat er om mijn huis heen gebeurd.

Op dit moment loopt er ook een campagne: Avondje weg, licht aan

veilig te voelen in je eigen huis

Het voelt toch lekkerder als je weet dat er niets gebeurd als je even een avondje buiten de deur bent. En er is niets vervelender dan thuiskomen in een huis waar een buitenstaande even alles overhoop heeft gehaald.

2. Camera’s

Altijd willen zien wat er om je huis gebeurd? Plaats dan camera’s. Niet alleen geeft het een veilig gevoel, voor de mensen met huisdieren is het ook weleens grappig om te zien wat de beesten doen als de baas van huis is.
Bij onlinecamerashop.nl koop je al voor ene laag budget een mooie startersset.

3. Alarm

Zijn camera’s niet voldoende en wil je net een stapje extra ga dan voor een alarm. Je kan er voor kiezen alleen een alarm aan te sluiten met geluideffect maar je kan je ook aansluiten bij een meldkamer. Als je alarm dan afgaat wordt je ook gebeld.

4. Goede sloten

Nog een belangrijk item voor een veilig gevoel: goede sloten. Want een goede inbreker heeft een gebrekkig slot zo geopend. Kies voor sloten met een keurmerk. En monteer niet een maar meerdere aansluitingen op je voor – en achterdeur.

5. Buurt

De buurt is voor vele ook een hele belangrijke factor voor een veilig gevoel. Wordt er veel ingebroken? Zijn er veel incidenten? Hangt er veel jeugd ’s avonds op straat? Is er veel geluidsoverlast? Maar ook, hoe is de sociale controle? In een wijk waar veel sociale controle is voelt men zich vaak veiliger.
Bij mij in de wijk hebben we zelfs een buurt app. Eentje voor het sociale deel maar ook een waarop we bijzonderheden of eigenaardigheden melden.

Er zijn voldoende mogelijkheden om te zorgen voor een veilig gevoel. Een veilig gevoel is een hele belangrijke factor voor je wooncomfort. Zorg dus voor dat je woont in een veilig huis.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *