winter interieur

Brrr…. Winter

Van dagen vol regen zijn we naar ’s morgens krabben gegaan. Ik wilde vandaag naar de sportschool maar ik kon niet eens de auto open krijgen. Alle deuren waren letterlijk vastgevroren. Toch vind ik dit weer beter dan de regen van de afgelopen dagen. Dit winterse weer geeft namelijk al snel een knus gevoel.

Met deze temperaturen lokt ons eigen huis. Heerlijk binnen zitten bij de open haard of kachel. En dan houden we de energiecrisis in dit artikel even buiten beschouwen. Want zeker als het ’s nachts vriest zullen we toch echt ons huis een beetje warm moeten houden.

Naast de warmte van een open haard of verwarming zijn er nog meer kleine dingen die kunnen zorgen voor een cosy interieur.

Verlichting

De donkere dagen kunnen even wennen zijn maar ik vind het altijd fijn dat je met deze dagen juist heel erg van je huis kan genieten. Dat je met lampen je huis sfeervol kan maken. Dat is wel een van de dingen die ik mis in de zomer. Dan zitten we meer buiten en zul je binnen niet zo snel de sfeerverlichting aanzetten.

Nu hebben wij ook wel geluk, wij hebben namelijk gekleurd licht in huis wat meteen al voor sfeer zorgt. Wij maken voor onze verlichting gebruik van Philips Hue lampen. Dit hebben we zowel in de slaapkamers als in de woonkamer. Een van deze lampen (Philips Hue color lamp) in de woonkamer hebben we ingesteld op roze licht. Deze straalt op het plafond waardoor we al snel sfeer in de huiskamer creëren. Zelfs buren vragen weleens aan ons hoe we dit doen. Van buitenaf is dit roze licht ook te zien. En ik vind het ook altijd een erg gezellig gezicht als ik aan kom lopen en bij mezelf naar binnen gluur.

Het voordeel van werken met Philips Hue is de mogelijkheid om allerlei settings te maken. Er zitten standaard settings in maar je kan ook je eigen favoriet maken. En met je mobiel heb je al die settings zo aangepast. Handig want als we ’s avonds na het eten willen stofzuigen zetten we alle lampen op voluit, wij noemen dat ziekenhuislicht, en kunnen zo goed zien wat er op de grond ligt. Daarna zetten we hem via onze telefoon weer snel op sfeervol.

Niet alleen de Philips Hue lampen zorgen voor sfeer. Ook zet ik elke avond mijn led kaarsen aan. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Het vlammetje flikkert zelfs op het plafond waardoor ze nog echter lijken. Natuurlijk zet ik voor de sfeer ook nog een paar leuke waxinelichtjes aan. En in twee grote windlichten heb ik op dit moment nog echte stolp kaarsen zitten. Deze wil ik als ze op zijn ook vervangen voor led kaarsen.

Zachte stoffen

Niet alleen met licht kan je zorgen voor een cosy interieur. Je materiaalgebruik is ook heel erg belangrijk. Leg een vloerkleed hoogpolig wit op de grond en je kamer zal al snel voelen als een Oosterrijkse boshut. De romantiek zal er als snel van afstralen.

Wissel met je woonaccessoires. Maak in de zomer gebruik van katoen en lichte kleuren. In de winter maak je gebruik van fluffy, wol en donkere kleuren. Zo kan je in een weekend je interieur veranderen.

Deze winter is de teddy fauteuil helemaal trending. Deze stoel zorgt met zijn stof niet alleen voor een knus gevoel, in deze stoel kan je je ook helemaal nestelen. Nog een lekker plaid over je benen, kopje thee ernaast en jij wilt nooit meer je stoel verlaten.

In de winter moet je eigenlijk van zoveel mogelijk stof gebruik maken. Een lekker wollen plaid op de bank, kussentjes in overvloed en een vloerkleed op de grond. Hoe meer stof hoe knusser het aanvoelt.

Warmte toevoegen

Eerder zeiden we dat we niet zouden ingaan op de huidige energiecrisis maar we moeten er toch iets over vermelden. Want met een winters interieur bedoelen we niet een huis waar het koud is maar een interieur waar het gezellig en warm is. Toch is het verstandig om zuinig om te gaan met de warmte in je huis.

Jij past vast ook al de tips toe dat je je verwarming een graadje zachter zet, je iets warmer aankleedt of een dekentje pakt om jezelf warm te maken. Ik hoor ook veel mensen die er voor kiezen om een elektrisch kacheltje naast zich neer te zetten zodat ze niet de hele ruimte hoeven te verwarmen.

Een warm interieur hoeft dus niet te betekenen dat je de kachel weer op 22 graden zet. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om je interieur warm aan te laten voelen. Al zou je maar bij een stoel een paar van bovenstaande tips toepassen, als jij je maar cosy voelt.

Foto door Pavel Danilyuk

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *