Staande lamp in slaapkamer

Staande lamp in slaapkamer

Zoek je naar een geschikte invulling voor een kale hoek in de slaapkamer? Mogelijk is het gebruik van een staande lamp in de slaapkamer het overwegen waard. Een staande lamp geeft de ruimte een sfeervolle uitstraling, wordt in tal van verschillende stijlen en modellen aangeboden en valt goed te combineren met de andere meubels in deze ruimte. Kies bijvoorbeeld tussen een stijlvolle moderne staande lamp in de slaapkamer met een gesloten lampenkap en een lamp met meerdere losse gloeilamp bovenin. Het is afhankelijk van de gekozen zijn in de slaapkamer, welke van deze lampen het beste tot z’n recht komt. Voorkom dat de stijl van de gekozen lampen te sterk afwijkt van de stijl van andere meubels in de ruimte; het zou je slaapkamer een rommelige uitstraling kunnen geven. 

Maak een lichtplan voor de slaapkamer 

Het combineren van een staande lamp in de slaapkamer met bijvoorbeeld een lamp op je nachtkastje en aan het plafond begint bij het uitdenken van een lichtplan voor de ruimte. Voor de slaapkamer geldt dat je hier zowel een helder wit licht in wilt kunnen schakelen, als een wat warmer geel licht. Het gele licht gebruik je wanneer je in de avond naar bed gaat; het heldere witte licht als je er de dag begint ’s ochtends. 

Met een plafondlamp zorg je dat de volledige ruimte verlicht wordt. Handig, wanneer je in de ochtend je outfit bij elkaar zoekt. Gebruik de lampen op je nachtkastjes of een lampje boven je bed om in de avond een boek te kunnen lezen of je favoriete tijdschrift door te kunnen bladeren. Een staande lamp in de slaapkamer vormt een goede middenweg tussen beide vormen van verlichting. Met dit model lamp accentueer je een hoek in de ruimte en creëer je een gezellige setting, waarmee je een groot deel van de ruimte kunt zien. De staande lamp geeft meer licht af dan een lamp op een nachtkastje, maar minder dan de lamp aan het plafond. Ideaal, wanneer je ’s avonds een film kijkt op bed. 

Combineer deze inzichten in een lichtplan, waarbij je ook alvast nadenkt over de stijl staande lamp die je straks in de slaapkamer wilt gebruiken. Hanteer je een strak en modern interieur? Kies in dat geval voor een gesloten lampenkap of bijvoorbeeld een staande lamp zonder lampenkap, waarbij de fitting in de vorm van de lamp verwerkt is. In een landelijke, industriële ruimte kan een staande lamp met daaraan verschillende losse led gloeilampen een interessante optie zijn. 

Staande lamp in de slaapkamer met dimmer 

Om een romantische sfeer te kunnen creëren in de slaapkamer, is het interessant te zoeken naar een staande lamp voor de slaapkamer waarvan het licht gedimd kan worden. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor slimme verlichting in huis. Het voordeel hiervan is de mogelijkheid de intensiteit van de verlichting via een app op je telefoon te dimmen. Daarbij hoef je het bed niet meer uit te komen, wanneer je de lamp aan het eind van de avond uit wilt schakelen. Mocht je de stap naar slimme lampen in huis nog niet willen zetten, dan zou je ook voor de combinatie van een dimmer en stopcontact kunnen kiezen. Je steekt de stekker van de staande lamp in de slaapkamer in dit stopcontact, om vervolgens de dimmer eronder te gebruiken voor het instellen van de lichtintensiteit. 


De leuke staande lampen met dimmer:


Tip: er zijn ook stopcontacten te vinden met een afstandsbediening. Je gebruikt de afstandsbediening hierbij om de lichtintensiteit te dimmen. 

Verander de kleur van het licht bij slimme lampen 

Slimme lampen bieden je niet alleen het voordeel dat je de intensiteit van het licht aan kunt passen via de app op je telefoon. Je kunt er ook voor kiezen om de kleur van de lampen aan te passen. Wissel tussen een fel wit licht en een zacht geel licht. Het is zelfs mogelijk om de kleur van sommige lampen te laten veranderen naar warm oranje, rood of bijvoorbeeld groen. Een leuke toevoeging aan de staande lamp in de slaapkamer, wanneer je een romantische sfeer wilt creëren op een filmavond met je partner. 

Staande lampen in verschillende kleuren 

Niet alleen wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende modellen en stijlen staande lampen voor de slaapkamer. Ook zit er een groot verschil in de kleur van deze lampen. Kies bijvoorbeeld tussen een strak model zwarte staande lamp in de slaapkamer, een gouden slaapkamer lamp of een ietwat klassiek model van riet. De diversiteit aan lampen maakt dat je vrijwel zeker een variant vindt, welke past bij de rest van het interieur in deze ruimte. 

Wat is de beste hoogte voor een staande lamp in de slaapkamer?

De beste hoogte voor een staande lamp in de slaapkamer is afhankelijk van de grootte van de kamer en de hoogte van het plafond. Zorg er in ieder geval voor dat de lamp niet te groot of te klein oogt. Neem een goede tussenmaat, daarmee bedoelen we dat de lamp de ruimte tussen de bovenzijde van het matras en het plafond opvult en dat deze ongeveer in het midden van dit vlak uitkomt.

Wat zijn de verschillende soorten staande lampen voor de slaapkamer?

Er zijn verschillende soorten staande lampen voor de slaapkamer, zoals booglampen, staande schemerlampen, en boomstamlampen. Elke soort heeft zijn eigen unieke stijl en functie.

Hoe kan ik een staande lamp plaatsen zonder dat het de ruimte visueel op deelt?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat een staande lamp de ruimte visueel niet opdeelt: kies voor een lamp met een dunne steel, kies een lamp met een transparante of doorzichtige kap in plaats van een massieve kap, of plaats de lamp in een hoek van de kamer in plaats van het midden van de kamer.

Wat is de beste manier om een staande lamp te plaatsen voor leeslicht in de slaapkamer?

De beste manier om een staande lamp te plaatsen voor leeslicht in de slaapkamer is om hem naast het bed te plaatsen, zodat het licht rechtstreeks op het boek valt. Je kunt ook kiezen voor een staande lamp met een verstelbare kap zodat je het licht kunt richten waar je het nodig heeft.

Heb je meer ruimte in de kamer zet de lamp dan in de hoek en plaats hier een lekker leesstoel voor. Zo creëer je je eigen leesplek op de slaapkamer.

Zijn er staande lampen die ook als decoratie kunnen dienen?

Ja, er zijn veel staande lampen die ook als decoratie kunnen dienen. Bijvoorbeeld staande schemerlampen of boomstamlampen hebben meestal een uniek ontwerp dat de slaapkamer kan verfraaien. Je kunt ook kiezen voor een stijlvolle of opvallende staande lamp als decoratie-element in de kamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *