Waarom een philips hue color lamp gebruiken?

We zien het steeds vaker in het interieur, de Philips Hue color lamp. Maar waarom zou je dat doen? Is een lamp met kleur niet meer iets voor de tienerkamer? Kan je als volwassenen wel met kleur lampen werken? Zeker, en wij vertellen je waarom.

Philips hue lampen

Wij gebruiken al heel wat jaren Philips Hue lampen. Onze ervaring daarover hebben we in een blog gezet: Review philips hue. Eigenlijk zouden we die blog moet bijstellen want hoe langer we gebruik maken van de Philips Hue lampen, hoe blijer we er mee zijn.

Wij zijn ooit gestart met 2 witte lampen en 2 Philips Hue color lampen. We hadden losse lampen gekocht en deze in een simpele Ikea lamp gedaan. We wilde eens testen of dit systeem waarbij je alles met je telefoon bedient wel iets voor ons was. En eigenlijk waren we al binnen 1 avond verkocht.

Want juist door te werken met kleur kan je zoveel meer sfeer aan je interieur geven.

Waarom een kleurlamp gebruiken?

In de Philips Hue color lampen zitten verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen uitwerking op je interieur maar ook op jouw gemoedsrust. Want kleur doet heel veel met je. Zo snappen we allemaal dat de kleur groen ons een gevoel van de natuur geeft. De kleur groen heeft een ontspannend effect en wordt vaak in de zakelijke markt gebruikt. Net als rood. Want de kleur rood zou ons sneller doen besluiten om iets te kopen.

In je interieur zal je deze 2 kleuren niet heel erg snel gebruiken. Maar de kleuren blauw, geel en roze zijn wel heel erg goed toepasbaar. Al moet ik toegeven dat wij op de overloop op de 1e verdieping wel groen licht hebben. Daar hebben wij een Philips Hue color lampje hangen die reageert op een sensor. Deze lamp geeft tot 21:00 fel licht. Vanaf 21:00 tot 9.00 ’s morgens geeft deze lamp zacht groen licht. Dat is ideaal, want als je dus ’s nachts naar het toilet gaat wordt je niet wakker van het felle licht.

Geel: Van de kleur geel worden we vrolijk. De kleur geel doet ons denken aan de zon. Geel zou ook onze hersenactiviteit stimuleren. Wij hebben boven ons bureau de Philips Hue Enisis. Met deze lamp heb je de mogelijkheid om zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde licht te laten schijnen.

Wij hebben er voor gekozen om aan de onderzijde warm geel te gebruiken en aan de bovenzijde roze. Het geel helpt dus tijdens het werken. Het geeft helderheid.

Ook is het gele licht beter voor je ogen. De philips hue color lamp hangt letterlijk boven onze pc’s dus het licht heeft zeker invloed op onze ogen. Door het licht van de Philips Hue Ensis via de app op geel te zetten hebben we dus aan het einde van de dag minder last van onze ogen.

Roze: De kleur roze staat voor romantiek en liefde. Velen zien roze als een vrouwenkleur, maar gelukkig zien we dit steeds meer veranderen. Want zeker in je interieur kan een roze Philips Hue color lamp je helpen. De kleur roze zorgt namelijk ook voor een veilig gevoel, comfort en rust.

Wij hebben op twee plekken in ons huis gebruik gemaakt van roze licht door middel van een Philips Hue color lamp. Zoals al aangegeven hebben wij op de slaapkamer de Philips Hue Ensis. Deze geeft helderheid tijdens het werken. De bovenkant van de Ensis hebben wij ingeschakeld op roze waardoor de kamer warmte uitstraalt. Ik vind het zeker met deze donkere dagen heerlijk om boven op kantoor te werken. Het roze licht geeft mij een gevoel van warmte en gezelligheid.

Ook in de woonkamer hebben wij gebruik gemaakt van een roze lamp. Daar hebben we een Philips Hue Go lampje. Eigenlijk is dit onze 1e Philips lamp maar toen hadden we de app nog niet. Toen we deze wel hadden en de Go gingen gebruiken samen met de lampen uit de starterskit, hebben we hem meteen op roze gezet omdat dit dan een mooi effect geeft op het plafond.

Blauw: Zeker bij het gebruik van ledstrips zien we vaak de kleur blauw. Ik geef toe, blauw wordt vaak gebruikt in de tienerkamer maar ook in je huiskamer kan je hem goed gebruiken. Blauw licht kan bijvoorbeeld achter de tv gebruikt worden.

Het is echter niet raadzaam om veel blauw licht te gebruiken. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat je minder snel moe wordt. Als je blauw ligt in je interieur gebruikt zet deze dan een uur voordat je gaat slapen uit, of zet de kleur over naar een groentint.

Hoe kan je de Philips Hue Color lamp in je interieur toepassen?

Philips hue color starter kit

Je kan net als ons starten met een Philips Hue color starter kit en deze toepassen in bestaande lampen. Philips Hue lampen zijn kostbaar maar gaan lang mee. Het moet echter wel bij je passen. Daarom raden wij je aan te starten met een starterskit.

Als je eenmaal, net als ons, verslaafd bent al snel gaan uitbreiden. En dan zijn er verschillende stappen die je kunt maken.

Hue color tafellamp

Het begint natuurlijk met het bedenken van een lichtplan. Waar wil je kleur toevoegen in je interieur? Als je dat nog niet helemaal weet is een tafellamp zoals de Go een goede oplossing want deze is makkelijk te verplaatsen.

Ook de Philips Hue Signe color lamp geeft je de mogelijkheid om lekker te experimenteren. Door zijn smalle vorm kan hij op veel plaatsen worden toegepast en is hij makkelijk verplaatsbaar.

Men noemt de Signe een tafellamp maar persoonlijk vind ik het meer een vloerlamp. Je zet deze lamp in een hoek van je kamer. Ik denk niet dat je deze lamp op je tafel zet.

Hue color wandlamp

Naast tafellampen zitten er ook wandlampen in het assortiment gekleurde lampen van Philips Hue. De meeste zijn heel erg goed geschrikt voor de tuin maar ook voor binnen zitten er een paar hele mooie bij.

De liane bijvoorbeeld. Deze kan je heel erg goed in de hal hangen of aan een lange wand met een mooi schilderij er tussen. De Sana vind ik weer heel erg goed passen op een muur boven een dressoir. De Sana vind ik namelijk zelf een klein kunstobject voor aan de muur. Zeker als je met deze philip hue color lamp gaat spelen.

Tip voor de gadgetliefhebbers

De lampen van Philis Hue zijn niet alleen via de app te bedienen. Je kan deze ook aansluiten op je Google Nest of Apple Homepod. Zo heb je binnen een mum van tijd sfeer in je huis en dat alleen door het juiste commando te geven.

De meest verkochte Philips Hue color lampen op een rijtje:

Zoals je ziet, er zit voor iedereen wel iets in het assortiment. En deze lampen zullen je veel diversiteit gaan bieden in je interieur. Want ze zijn makkelijk verplaatsbaar en kunnen door hun licht elke keer een andere sfeer geven. Zo geeft het nieuwste Philips Hue kaars- of haardlicht een romantisch gevoel. En zal licht rood je tijdens de komende feestdagen sneller voor het kerstgevoel zorgen.
Ben erg benieuwd hoe jij de Philips Hue color lampen gaat toepassen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *