De beste led kaarsen

Wil je de beste led kaarsen kopen? Lees dan eerst dit artikel want wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet je waar je de beste led kaarsen kan kopen en hoe je je huis duurzaam gezellig kan maken.

Ga direct naar de beste led kaarsen

Waarom een led kaarsen?

Met led kaarsen maak je je huis gezellig. En zeker nu het weer vroeg donker wordt kunnen we dat wel gebruiken.

Nu kan je gewone kaarsen aanschaffen maar daar zitten eigenlijk best veel nadelen aan. Zo gaan ze maar kort mee. Ze zijn duur en uit onderzoek is gebleken dat de deeltjes die vrij komen schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Daarbij kunnen ze gevaarlijk zijn. Echte kaarsen zorgen nog regelmatig voor brand in huis. Daarbij kan je met les kaarsen veel meer kanten op. Deze kan je ze zelfs veilig in de kinderkamer of badkamer aanzetten.

Naast gevaar heeft het gebruik van echte kaarsen nog een nadeel. We produceren met de gewone kaarsen best veel afval. Je kan ze eventueel weer samenvoegen toe nieuwe maar je blijft met een restproduct zitten wat je uiteindelijk weggooit. Daarom is het fijn dat er tegenwoordig een groot aanbod is aan led kaarsen. Of anders gezegd, kaarsen op batterij.

Soorten led kaarsen

Er zijn verschillende soorten led kaarsen, ook wel kaars op batterij genoemd. De vorm is natuurlijk afhankelijk van de houder waar je hem in plaatst. Zo is er een groot assortiment aan theelichten omdat deze makkelijk passen in waxinelichthouders. Gelukkig zien we tegenwoordig ook andere led kaarsen en zien we ze ook steeds vaker in kleur.

 • Led kaars theelicht
  Als ik kijk naar ons eigen interieur gebruiken deze soort kaarsen het meest. Elke avond steek ik soms wel 8 tot 12 theelichtjes aan. Je kan er dus maar beter veel hebben.

  Er zijn diverse sets te koop. Zo kan je bij de action een setje met 4 lichtjes kopen maar deze gaan niet erg lang mee. Daarbij ogen deze ook een beetje nep. Wij hebben de beste led kaarsen theelicht voor je opgezocht.
Led kaars theelicht
 • Dinerkaarsen
  Naast de alom bekende theelichten en stompkaarsen zijn er nu ook dinerkaarsen in led. Zeker nu de feestdagen er aan komen is dat een welkome toevoeging aan het assortiment.

  Persoonlijk vind ik dinerkaarsen ook een van de meest onveilige kaarsen. Deze staan namelijk los in de kaarsenstandaard. Als je tegen de tafel stoot heb je met een dinerkaars sneller kans dat deze omvalt dan een stompkaars of theelicht.
 • Stompkaarsen
  De stompkaarsen op led zien we al langer in het interieur. Maar door de jaren heen zijn ze wel beter geworden. Zo ziet de vlam van tegenwoordig bij vele er al een stuk echter uit. En heb je zelfs kaarsen met een echte bewegende vlam.

Wat zijn de beste led kaarsen?

We hebben hieronder verschillende soorten led kaarsen voor je op een rijtje gezet. We zijn uitgegaan van 5 verschillende soorten. De soorten die we het meest terug zien in het interieur van nu.

.

De beste led kaarsen van 2022

ProductPrijs v.a.
1Kenn led kaarsen
Beste led kaarsen
Vanaf € 27,95
2Dorsetto led kaars
Beste led kaarsen met afstandsbediening
€ 126,95
3Anna’s collection led kaars met bewegende vlam
Beste led kaarsen diner
€ 22,49
4Led kaarse Hema
Beste led kaarsen Hema
€ 4,-
5PTMD black led kaarsen
Beste led kaarsen zwart
€ 17,75

Led kaarsen

Beste led kaars

Kenn stompkaarsen

De beste led kaarsen zijn de kaarsen van het merk Kenn. Zij verkopen zowel diner led kaarsen als stomp led kaarsen en hebben zelfs thee led lichten in hun assortiment. Daarbij zijn de led kaarsen van Kenn vriendelijk voor je portemonnee.

Voordelen

✓ Goedkoop in aanschaf
✓ Meerdere modellen mogelijk
✓ Realistisch uiterlijk

Nadelen

✗ Niet in veel kleuren verkrijgbaar.

.


Led kaarsen met afstandsbediening

Beste led kaars theelicht, branden 105 uur

Dorsetto led kaars theelicht

De theelichten van Dorsetto hoeven maar 3,5 uur op te laden en kunnen dan 105 uur branden. Dit in tegenstelling tot andere led theelicht kaarsen. Daarnaast hebben deze kaarsen nog meer voordelen. Zo zijn ze echt van top kwaliteit en krijg je 2 jaar garantie.

Met de afstandsbediening kan je de les theelicht kaars op allerlei manieren instellen. Van duur tot het uitzetten van de wakkerende vlam. Het set is verkrijgbaar in 6 of 12 stuks.

Voordelen

✓ Snel opgeladen
✓ Veel branduren
✓ Waterdicht
✓ Inclusief afstandsbediening
✓ Nederlandse gebruiksaanwijzing
✓ Bevat een timer functie

Nadelen

✗ Een van de duurdere sets maar deze gaat wel het langst mee en biedt je de meeste functies.

LED-Waxine/theelichtjes

LED-Waxine/theelichtjes

Oplaadbaar - 105 uur - met afstandsbediening - waterdicht - warm wit - 12 stuks

De KENN theelichtjes zijn gemaakt van wax en hebben een prachtige warm witte kleur met een gesimuleerd vlameffect die voor een zeer sfeervolle omgeving zorgt. De vlam flikkert rustig waardoor je een knus en gezellige setting creëert. De kaarsjes passen in vrijwel elk interieur! Je badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken of je terras. De kaarsjes zijn duurzaam, schoon & 100% veilig. Ideaal voor ouderen of huishoudens met kinderen of huisdieren.

Verkrijgbaar bij

bol.com

.


Beste led kaarsen met bewegende vlam

Beste led kaarsen diner

Voor deze vergelijking heb ik zelf meerdere diner kaarsen besteld om te kijken welke de beste bewegende vlam had. Ik vergeleek de Led dinerkaarsen jade groen met de Dinerkaars LED Salvie green. Beide een beetje in dezelfde prijsklasse. Al wordt de Jade groen standaard met afstandsbediening geleverd en dien je deze bij de Salvie green nog los te kopen.

Ik heb in dit geval beide led kaarsen in de kleur groen besteld omdat dit past bij mijn interieur. De kaarsen zijn beide ook in andere kleuren te bestellen.

De kaarsen hebben naast de bijgeleverde afstandsbediening nog een ander groot verschil. De Jade groen kaarsen hebben een wax laagje waardoor deze kaarsen echter lijken dan de Salvie green led kaarsen. De kleur van de Salvie green led kaarsen vond ik dan weer mooier dan de kleur van de Salvie green.

Wij hebben thuis daarom een stemronde gedaan. We zijn met zijn 6-en en iedereen mocht zijn favoriet uitkiezen. Ik heb verloren want mijn hele gezin vond de Salvie green ledkaarsen het mooist. En toen we ’s avonds de ledkaarsen met bewegende vlamt aanzetten moest ik mijn gezin gelijk geven. De Salvie green kaarsen geven door hun bewegende vlam een heel erg mooi beeld op het plafond. Ze lijken dan net echt. De 1e avond was mijn zoon al op weg naar de kaarsen om ze uit te blazen, zo echt zien ze er ’s avonds uit.

De led kaarsen met bewegende vlam van Deluxe Homeart, de Jade groen, hadden dit effect niet. Daar lijkt het vlammetje echt wel een beetje nep.

Voordelen

✓ Erg realistische led kaars door gebruik van echte wax
✓ Met afstandsbediening
✓ Door zijn bewegende vlam geeft de kaars een leuk echt effect

Nadelen

✗ Afstandsbediening moet wel van dichtbij gebruikt worden
✗ Passen door hun formaat niet in alle kaarsenstandaards.


.

Beste led kaars Hema

Beste led kaarsen Hema

Het alom bekende Hollandse warenhuis verkoopt ook led kaarsen. Niet een heel erg groot assortiment maar ze zijn er wel. Op het moment van het schrijven van dit artikel hadden ze deze leuke gedraaide led kaarsen. Deze led kaars van de Hema is van wax gemaakt zodat hij er echter uitziet.

Voordelen

✓ Leuk in je interieur
✓ Werkt op batterijen
✓ Bijzonder design

Nadelen

✗ Werkt op batterijen
✗ Kleine voorraad


.

PTMD black led kaarsen

Beste zwarte led kaarsen

Zwarte led kaarsen


Zwart led kaarsen passen in bijna elk interieur. Gelukkig is er in deze kleur steeds meer verkrijgbaar. De zwarte led kaarsen van PTMD is er daar een van. Zij hebben deze kaarsen in verschillende groottes. Zoals op bovenstaande foto te zien is kan je deze ook erg leuk met elkaar combineren.

Door het naam label van PTMD ogen deze zwarte led kaarsen net iets sjieker dan de andere zwarte kaarsen.

Voordelen

✓ Door wax buitenzijde lijken ze echt
✓ Label PTMD geeft ze een sjiek uiterlijk
✓ In verschillende formaten verkrijgbaar

Nadelen

✗ Geen afstandsbediening
✗ Werkt op batterijen
✗ Niet oplaadbaar

Hoeveel kost een led kaars?

De prijzen verschillen heel erg. Dit is namelijk afhankelijk van merk, formaat en accessoires. De een verkoopt zijn set of led kaarsen namelijk met afstandsbediening waarbij je bij een ander merk de afstandsbediening weer los moet kopen.

Is een led kaars niet veel duurder dan gewone laarsen?

In aanschaf natuurlijk wel maar in levensduur niet. Als je meerdere keren per week je kamer sfeervol maakt met bijvoorbeeld waxinelichtjes kan je zo al een zak kaarsen per maand moeten aanschaffen. Als je dit uitrekent over een jaar ben je zo € 25,- tot € 60,- kwijt. Voor dat geld kan je beter een setje led kaarsen kopen. Deze gaan natuurlijk veel langer mee.

Van welk materiaal is de beste led kaars gemaakt?

Dat verschilt er design. De theelichten zijn meestal van kunststof gemaakt. De stomp – en dinerkaarsen zijn soms van wax gemaakt waardoor ze er nog echter uit zien. Zeker als je een led kaars kiest met een realistische bewegende vlam.

Zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar?

Waar je vroeger alleen kon slagen voor witte/ecru ledkaarsen kan je tegenwoordig je led kaarsen al in verschillende kleuren kopen. Voor mijn eigen interieur heb ik bijvoorbeeld hele mooie groene gekocht. Maar ook zwart, roze, enz zijn toegevoegd aan het assortiment.

Zijn er merken die gespecialiseerd zijn in ledkaarsen?

De merken Kenn, Tigioo, Anna’s collection en Dorsetto zijn merken die we vaak terug zien bij de best beoordeelde led kaarsen. Dorsetto is zelfs een merk dat veel gebruikt wordt in de horeca. Van deze merken zijn er dan ook veel modellen en kleuren verkrijgbaar.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *