Wandlamp slaapkamer

Op zoek naar een wandlamp slaapkamer? Wij hebben de leukste, de goedkoopste en volop inspiratie voorbeelden in een blog gezet.

Verlichting slaapkamer

In de slaapkamer maken we op verschillende manieren gebruik van licht. Allereerst maken we gebruik van werklicht in de vorm van een plafonniere. Met dit licht kunnen we de hele kamer verlichten. Ideaal als veel licht nodig hebt. Denk daarbij aan schoonmaken of als je iets moet zoeken. Dit licht is echter niet sfeer verhogend. Daarvoor hebben we andere verlichting.

Naast de plafonniere gebruiken we in de slaapkamer veel sfeer verlichting. Een mooie tafellamp op een dressoir maar we maken vooral veel gebruik van wandlampen. En deze kunnen we op verschillende manieren monteren.

Montage wandlamp slaapkamer

Er zijn verschillende manieren om je wandlamp te monteren. Een van de meeste voorkomende manieren is achter/naast het bed. De wandlampen dienen dan gelijk als nacht – en leeslamp. Je kan er dan ook nog voor kiezen om een wandlamp met flexibele arm te nemen zodat je de lamp echt op jou richt en je partner gewoon kan gaan slapen als jij nog even een boek leest.

QAZQA merle – Industriele Wandlamp met zwenkarm voor binnen

Er zijn ook andere plekken in de slaapkamer waar je een wandlamp kan bevestigen. Een wandlamp slaapkamer mag namelijk ook gewoon een mooi object zijn. Een lamp die je ophangt om de kamer af te stylen.

Vaak zijn dit lampen die iets extra’s hebben. Denk daarbij aan een lampenkap of de eigenschappen van een kroonluchter.

Wandlamp slaapkamer kroonluchter

Deze lampen kan je een plekje in de kamer geven. De beste plek hiervoor is op de muur waar je naar kijkt als je binnenkomt. Ook kan je deze lampen naast een kaptafel of dressoir plaatsen.

Zorg er wel voor dat deze lampen passen bij de rest van de kamer. Probeer in je verlichting 1 lijn te trekken zodat het 1 geheel vormt.

Wandlamp slaapkamer tot € 25,-

Een wandlamp voor in de slaapkamer hoeft niet duur te zijn. Wil je met weinig budget je slaapkamer inrichten dan nog is er voldoende keuze. Voor nog geen € 25,- heb je de leukste wandlampen.Wandlamp slaapkamer tot € 50,-

Wil je iets meer spenderen aan de verlichting van je kamer dan hebben wij de leukste lampen tot € 50,- voor je op een rijtje gezet. Je ziet vaak hetzelfde ontwerp als de budget wandlampen alleen is de kwaliteit vaak net iets beter.

Ook zie je, als de prijs hoger wordt, dat er meer design wordt toegepast. De lampen zijn groter en het assortiment is groter. Daarnaast zie je extra functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de Qazqa flero waarmee je ook je telefoon kan opladen.Wandlamp slaapkamer tot € 100,-

Gaan we nog een prijsklasse hoger dan zie je dat er meer design wordt toegepast. De lampen zijn groter en het assortiment is groter. Daarnaast zie je extra functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de Qazqa flero waarmee je ook je telefoon kan opladen.De meest verkochte wandlamp slaapkamer

Er zijn altijd een aantal lampen die het goed doen. Die veel verkocht worden. Dit omdat ze een goede prijs hebben, omdat ze een mooi ontwerp hebben of omdat ze erg functioneel zijn. Dat laatste geldt zeker voor de Philips Hue lampen. De lampen van Philips Hue kan je namelijk vanaf je telefoon bedienen. Je kan er het licht mee dimmen maar je kan ook kiezen voor verschillende kleurtjes.Bij de meeste van deze lampen wordt een snoer bijgeleverd. Het kan zijn dat dit snoer niet past bij je interieur. Of dat je ook hiermee een statement wilt maken. Gelukkig zijn er hele leuke snoertjes te koop. Hiermee maak je je wandlamp nog meer onderdeel van jouw interieur.

Nog een paar leuke voorbeelden van een wandlamp slaapkamer.

Fotobron Zane Persaud on Unsplash

Een soortgelijke lamp is te koop bij SoHome: Wandlamp Pouel

Fotobron SHOP SLO® on Unsplash

Deze lamp kan je vinden bij SoHome: Wandlamp Corby

Fotobron Linus Mimietz on Unsplash

Bij Bol.com verkopen ze een lamp die hier op lijkt: Home sweet home wandlamp. Deze is zonder lampenkap. Ook de highlight hotel wandlamp lijkt op deze lamp. Deze heeft echter een zwarte lampenkap.

Bron hoofdfoto: Photo by Spacejoy on Unsplash

Hoe monteer ik een wandlamp?

De wandlamp monteer je met een schroef aan de muur. Als je nog moet gaan verbouwen en je weet de plek van de lamp dan kan je er voor kiezen om de kabels weg te werken door deze in de muur te verwerken. Hiervoor frees je een gleuf waar de kabels in verdwijnen. Krijgen de lampen geen vaste plek dan is dit geen optie. Laat dan gewoon het snoer naar beneden hangen. Met een kabelgootje of kabelbegeleider kan je het snoer netjes naar beneden laten lopen.

Hoe duur kost een wandlamp?

Voor elke budget is een lamp verkrijgbaar. De goedkoopste is nog geen € 15,-. Hoe meer de lamp kost hoe “meer” je krijgt. De lampen worden groter, bevatten meer design en zijn van betere kwaliteit.

Wat is de meeste gekozen plek voor de wandlamp slaapkamer?

In het algemeen zien we dat men de wandlamp achter het bed monteer. In ons artikel laten we ook een aantal voorbeelden daarvan zien. Je kan de lampen ook op de muur monteren waar je binnenkomt. Hiermee creëer je een blikvanger. Met wandlampen kan je ook de ruimte groter laten lijken doordat het licht op het plafond schrijnt waardoor deze hoger lijkt.

Welke winkels verkopen wandlampen?

Er is een enorm aanbod aan wandlampen. Daarom is het ook niet makkelijk om te slagen. Zeker niet als je iets bijzonders zoekt. Voor je zoektocht kan je kijken bij Bol.com, LeenBakker, Kwantum, SoHome, Fonq, VT wonen, Bijenkorf en Blokker.

Is alles inbegrepen als ik een wandlamp slaapkamer koop?

Je zou zeggen van wel maar het tegendeel is waar. Er zijn ook wandlampen te koop waarbij je zelf het snoer en de stekker moet toevoegen. Aan de ene kant leuk want je kan een leuk snoer kopen. Aan de andere kant wel iets om op te letten als je een lamp koopt.

Meer lezen over verlichting in de slaapkamer?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *