lampje boven bed

Lampje boven je bed

Een lampje boven je bed

Licht is altijd belangrijk. Het geeft je verschillende mogelijkheden. Zo heb je werklicht maar ook sfeerlicht. In de slaapkamer moet je echter voorzichtig zijn met licht. Teveel licht zorgt er namelijk voor dat je hersenen actief worden waardoor je moeilijker kan slapen. Het is dus niet verstandig om veel licht aan te doen vlak voordat je gaat slapen.

Toch heb je licht nodig. Je wilt bijvoorbeeld nog even een boek lezen voordat je gaat slapen of nog even het nieuws kijken op je tablet/telefoon (niet voor iedereen een goed idee maar ikzelf krijg hier altijd moeie ogen van).

Nu zijn er verschillende manieren om te zorgen voor een nachtlampje. Al dan niet afhankelijk of je een nachtkastje naast je bed hebt staan.

Bureaulamp

Een klein bureaulampje welke je kan verstellen naast je bed is super handig. Door dat hij verstelbaar is kan je hem aanpassen naar wat je aan het doen bent. Wil je partner al slapen dan kan je door het licht zoveel mogelijk op jouw helft te laten schijnen je partner ontlasten. Daarbij zijn er tegenwoordig zoveel leuke verstelbare bureaulampjes dat er vast een leuke tussen moet zitten.

Kan je hem niet op een nachtkastje kwijt dan kan je altijd nog voor een staande verstelbare lamp kiezen. Voor deze lamp moet er wel ruimte naast je bed zijn.

Of hang hem aan de wand.

lamp boven bed
Photo by Spacejoy on Unsplash

Nachtlamp aan het plafond

Het kan ook zijn dat je helemaal geen ruimte hebt naast je bed of dat je het prettiger vindt om geen lamp naast maar boven je te hebben. Het is ook erg leuk om een mooie lamp naast je bed te hangen i.p.v. neer te zetten, zo hou je ook ruimte op je nachtkastje over. Als je kiest voor de juiste lamp zorg je ook meteen voor een eye-cather in je interieur.

Wij hebben thuis Philips Hue lampen. Deze hebben we in onze slaapkamer als spotjes ingebouwd. Met Philips HUE kan je met de app alle spotjes/lampen los bedienen. Boven ons bed hangen twee spots. Als de een al wil gaan slapen kunnen we via de app deze zijde uitzetten. Daarnaast kan je met de app de lampen heel erg goed dimmen. Ideaal om de kamer donkerder te maken.

Photo by mark champs on Unsplash

Nog meer inspiratie voor een lamp bij je bed:

Photo by Spacejoy on Unsplash
lamp bij bed
Foto door Jean van der Meulen via Pexels

Bron hoofdfoto: Kam Idris on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *