Welke wandlamp kies jij?

Het maken van een goed lichtplan is voor vele het moeilijkste stukje van het interieur. Verlichting is een onderdeel van je huis waar je echt aandacht aan moet besteden, waar je over na moet denken. Voor de hanglamp weten we nog wel de juiste plek, vaak boven de tafel, maar een tafel – en wandlamp aanschaffen wordt al een uitdaging. In deze blog laat ik je drie verschillende toevoegingen van de wandlamp zien. Voor de foto’s en inspiratie ben ik uitgegaan van de lampen van Lampen24.nl.

1. Wandlamp schilderijverlichting

Wandlamp schilderijverlichting

Met een mooie wandlamp kan je accenten aanbrengen in je interieur. Dit wordt veelal toegepast door een mooie wandlamp boven een schilderij te hangen. Door een lamp boven een schilderij te hangen geef je met het licht extra aandacht aan dit object. Kunst mag gezien worden en verdient het daarom om in de schijnwerpers te staan. Door gebruik te maken van LED lampen kan je het licht goed dimmen wat je weer extra mogelijkheden geeft. Zo kan je ook ‘s avonds een zacht licht op het schilderij laten schijnen.

2. Wandlamp als leeslampje

Wandlamp als leeslampje

De meeste mensen gebruiken een wandlamp naast hun bed. Daar dient de wandlamp als leeslamp. Door de leeslamp als wandlamp aan de muur te bevestigen hou je ruimte over op je nachtkastje. Daarbij zijn sommige leeslampen beweegbaar waardoor je deze op jouw kant van het bed kan richten. Hierdoor kan je partner gewoon gaan slapen terwijl jij nog even je boek uitleest.

3. Wandlampen als accentverlichting

Wil jij je ruimte groter laten lijken? Verlicht dan je plafond. Wandlampen zijn hiervoor gemaakt. Door twee of drie lampen aan de wand te bevestigen en deze op het plafond te laten schijnen lijkt je kamer hoger en soms zelfs groter. We adviseren wel om de draden zoveel mogelijk weg te werken, het oog wil natuurlijk ook wat.

Er zijn verschillende soorten wandlampen verkrijgbaar die zowel naar boven als naar beneden schijnen. Hierdoor creëer je nog meer sfeer in je interieur.

Het is raadzaam om de plaats van de wandlamp al te bedenken voordat je aan de slag gaat met je verbouwing. Zoals al eerder aangegeven is het bij een wandlamp wel mooier als de draad is weggewerkt. Probeer deze in de muur weg te werken.

En een wandlamp hoeft niet altijd een functie te hebben. Met een bijzondere wandlamp creëer je een eyecatcher in je interieur. Naast de functionaliteit is een lamp met een bijzondere armatuur een verrijking voor de sfeer.

Een lamp als deze kan heel erg goed boven het dressoir geplaatst worden. Of geef ze een mooie plek in de hal.

De lampen op de foto komen uit de collectie van Lampen24.nl. Mocht je op zoek zijn een mooie lamp dan kan je bij hen zeker slapen. Alleen aan wandlampen kan je al door 12 pagina’s aan producten bladeren. En geloof mij, tegen de tijd dat je aan het einde bent heb je al zeker 5 favorieten uitgezocht. Ook voor alle andere lampen in je huis en/of tuin zal je hier zeker slagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *