Hoe berg ik mijn schoenen op?

Het opbergen van je schoenen kan een grote uitdaging zijn, zeker als je een groot gezin of grote schoenenverzamelaar zoals mij bent. En niet alleen ik, maar ook mijn man is een grote schoenenverzamelaar. Als ik geen schoenen voor mezelf koop dan koop hij wel schoenen voor mij waardoor ik een behoorlijke collectie heb. Al deze schoenen moeten we natuurlijk ook opruimen. Meestal hopen we hiervoor een plekje in de hal te kunnen creëren met een schoenkast of opbergsysteem. Echter de keuze is reuze en je schoenen opbergen in de hal kan, zeker gezien de soms kleine ruimte, een uitdaging zijn. In deze blog laten we je een aantal oplossingen zien. Niet alleen voor de hal maar ook voor het opbergen van je schoenen in de slaapkamer.

Schoenenrekje met lade

Onderstaand kastje is ideaal voor de kleinere hal. Het kan prima onder de kapstok staan. Er kunnen niet heel erg veel schoenen in maar er is ruimte genoeg voor 4 paar schoenen. Elke gezinslid kan zo zijn favoriete schoenen in de hal plaatsen. De overige schoenen houdt ieder dan op zijn eigen kamer.

In het bovendeel van het schoenenkastje zit een klep waarin je handschoenen, mutsen en sjaals kan opbergen. Door het ontwerp van het kastje kan je het kastje ook gelijk als bankje gebruiken. Zeker met kleine kinderen is dit een groot voordeel.

Vintrinekast als schoenenopbergsysteem

Ben je net als mij een echte schoenenverzamelaar? Heb jij mooie pumps en de allermooiste sneakers? Dan wil je niet je schoenen zomaar in een kast opbergen. Je wilt kunnen kijken naar je pronkstukken. Je wilt een overzicht van al die mooie schoenen zodat je ’s morgens makkelijk een keuze kan maken. Wees creatief en maak van een mooie vitrinekast het ideale opbergsysteem voor je schoenen. De kast is van zichzelf al prachtig maar met je collectors items erin wordt het helemaal een pronkstuk.

Schoenen opbergen in fruitkistjes

Heb jij meer een landelijk interieur? Hou je meer van de klassieke stijl en heb je veel hout in je interieur? Dan zijn deze fruitjeskistjes zeker geschrikt voor jou. Daarbij kan je veel schoenen opbergen in deze kistjes. Ideaal dus voor een gezin met kinderen. Elke kind zijn eigen vakje voor zijn eigen schoenen. En ook op dit schoenenkastje kan je weer gaan zitten zodat je makkelijk je schoenen kan aantrekken.

Budget schoenen opbergen

Een schoenenrek hoeft niet duur te zijn. Ik vond dit set. Het set bestaat uit een kapstok, spiegel en schoenenkastje. Het complete set kost nog geen € 75,- en biedt je alles wat je nodig hebt. Met dit set creëer je meteen een mooie en overzichtelijk hal.

De lockerkast

De lockerkast blijft een populaire kast. De kast doet ons denken aan school, aan de gymzaal. De kast heeft een stoer uiterlijk en biedt veel opbergmogelijkheden. En door de openingen bovenin de kast kan de kast luchten. Ideaal als je een gezin hebt met veel sporters. Zo voorkom je dat al die zweetschoenen nare luchtjes gaan achterlaten in je kast.

Lockerkast

Vakkenkast schoenen opbergen

Deze schoenenkast is de droom van menige vrouw. Een kast welke uit te breiden is en mogelijkheid geeft om al die pumps op een prachtige en overzichtelijke manier te tonen. Elke vak biedt ruimte voor 1 paar schoenen. Eigenlijk kunnen er wel meer in maar dan komen je pumps niet zo mooi uit. Je wilt met deze kast laten zien wat voor mooie je allemaal hebt. Je wilt in 1 oogopslag kunnen zien welke pareltjes je hebt om uit te kiezen. Daarbij zien je ook meteen welke kleur er nog ontbreekt en welke nog aangeschaft moet worden. Kortom de ideale schoenenkast voor de schoenenverzamelaar.

Bamboe schoenenrek

De meeste schoenen opbergsystemen kunnen nogal aanwezig zijn. vaak is het een grote kast of een groot rek. Dit rek van We Do Wood is niet alleen erg mooi maar ook erg subtiel aanwezig. Het rek is makkelijk verstelbaar waardoor het aan te passen is aan alle soorten schoenen. Daarbij is hij gemaakt van bamboe dus milieuvriendelijk en duurzaam.

Naast het schoenenrek zijn er van dit merk ook verschillende soorten kapstokken verkrijgbaar. Alles van duurzaam materiaal.

Schoenenkast

Heb je een ruime hal en een groot gezin dan is deze schoenenkast een aanwinst. Hij biedt erg veel ruimte en heeft bovendien ook twee lades waarin je mutsen, sjaals, handschoenen enz. kan opbergen. De rekjes in de kast zorgen voor overzicht. Je kan bovenop de kast nog twee bakjes neerzetten waarin iedereen zijn sleutel kan opbergen.

Schoenenkast met plankje

Deze schoenenkast is erg geschrikt voor de kleine hal. Hij biedt ruimte aan zeker 12 paar schoenen en kan daarnaast leuk worden gestyled. De plankjes zijn ook praktisch te gebruiken. Het is de perfect plek voor het opbergen van je sleutels en telefoon. Naast het opbergen van je schoenen dus gelijk een blikvanger in je hal.

Een kleine opberger voor je schoenen

Al eerder heb ik je een kleine opberger laten zien. Omdat de meeste van ons toch wel een kleine hal hebben ben ik op zoek gegaan naar nog een kleine kast voor het opbergen van je schoenen. Ik heb nog een klein schoenenrek gevonden. Eentje waarop je wederom kan gaan zitten wat echt een groot voordeel is.

Je kan deze stijl verder doorvoeren in je hal want naast het rek is er ook een sleutelrek en een spiegel verkrijgbaar. Zij vormen samen met het rekje een mooi geheel voor in de hal.

Ik hoop met deze blog je geïnspireerd te hebben. Er zijn prachtige mogelijkheden voor het opbergen van je schoenen. Heb je een kleine hal wees dan selectief met de schoenen die je beneden neerzet. Geef de rest van je schoenen boven in je slaapkamer een plekje. Je hoge hakken die je draagt naar een feestje hoeven niet perse beneden opgeruimd te worden. Daarin tegen is het wel handig om die laarsjes die je regelmatig naar je werk draagt beneden te laten staan. Leer dit ook je kinderen aan. Je winterschoenen hoeven niet in de hal te staan als het zomer is en dat geldt ook andersom. Heb je in de slaapkamer niet heel erg veel ruimte, plaats de schoenen dan in opbergdozen onder het bed. Op deze manier krijg je ruimte en rust in je interieur.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *