dressoir

Wat hang ik boven mijn dressoir?

In vele Hollandse huiskamer staat een dressoir. De een gebruikt hem om zijn tv boven op te zetten, de ander gebruikt hem als opbergruimte maar ja wat komt er dan boven op?

Je kan het aankleden met kaarsen maar het is ook leuk om een schilderij boven je dressoir te hangen. Als je kast al uitbundig is hoef je niet te kiezen voor een groot schilderij. Juist door te kiezen voor iets kleins laat je de aandacht waar het hoort, namelijk bij je mooie kast.

steigerhouten dressior

Bron: Jorg-steigerhout

Als je je kast wel alleen maar gebruikt als opberg mogelijk dan kan je juist wel er  iets uitbundigs boven  hangen. Juist door boven het dressoir uit te pakken met iets bijzonders, iets groots of iets kleurrijks trek je de aandacht ook weer iets op de kast. Kies hier voor een goede middenweg.

retro dressior

Bron: Planet Deco

Foto’s boven je dressoir

Wil je het iets persoonlijker stylen ga dan voor foto’s boven je kast. Een of twee grote foto’s in een lijst of zoals deze setting een perfecte fotowand boven je kast.

fotowand dressior

Bron: Pure & Original

Spiegel boven het dressoir

En dan hebben we nog de klassieker, de spiegel boven het dressoir. Met deze klassieker vergroot je ook nog eens je woonkamer. De weerspiegeling laat namelijk je ruimte groter lijken.

spiegel

Bron: Lifeonvirginiastreet.com

spiegel boven dressoir

Bron: Pure & Original

Wandplankjes boven het dressoir

En ben je iemand die graag veel wisselt dan is het leuk om ook een paar plankjes boven je dressoir te hangen. Zo heb je de mogelijkheid om elke keer een ander sfeertje boven je kast te creeren.

wandplank dressoir

Bron: Interstar-meubelen

wandkast dressoir

Bron: Nuvola-kastenopmaat.nl

Nog meer wooninspiratie:

Letters boven je dressoir

letters dressoir

letter dressoir

Bron: Quip & Co

Stijlhoekje

lage kast

Bron: Feienogfjong

wereldkaart interieur

Bron: Urbanoutfitters

Bekijk de beelden ook op youtube: http://youtu.be/45nOAeCVpGE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *