Auping Original

Auping Original ontvangt erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (GIO)

‘De perfecte basis’ bekroond om duurzaamheid en design

Deventer, 21 oktober 2014
– Het bedmodel Original van Koninklijke Auping heeft een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Erkenning ontvangen. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect voor mens en milieu, gebruikswaarde en innovatie zijn van even groot belang.

Het heldere ontwerp van de Original is een logisch vervolg op bestaande Auping ontwerpen. Verkrijgbaar in één framekleur met twee hoofdbordafmetingen staat het bed voor kwalitatieve eenvoud. De kleur Deep Black geeft het bed een stoere en industriële look, de ranke lijnen en gedetailleerde afwerking zorgen voor een herkenbaar Auping signatuur. Daarnaast garandeert de spiraalbodem, met zijn 80% open structuur voor goede ventilatie, de bekende Auping kwaliteit. Ook de meer dan 10.000 drukpunten in de spiraalbodem, die voor de juiste drukverdeling van het lichaam zorgen, dragen hieraan bij. Door de verschillende stoffen en kleuren voor het hoofdbord en diverse accessoires als een Auping nachtkastje, hocker of bedtextiel is het bed geheel naar eigen stijl samen te stellen.

Kwaliteit, design en slaapcomfort
“De GIO Erkenning voor het ontwerp van de Original is een ware bekroning na de succesvolle introductie begin van dit jaar,” aldus Margriet van Zijl, Directeur Marketing & Innovatie. “In de ontwikkeling van nieuwe producten zoeken we naar een goede combinatie tussen kwaliteit, design en slaapcomfort. Deze erkenning bewijst dat het ontwerp voor de Original innovatief en van duurzame kwaliteit is.”

Individueel slaapcomfort
De Original staat voor optimaal comfort en gegarandeerde Auping kwaliteit. Dankzij diverse verstelmogelijkheden van de spiraalbodem en matrassen in diverse hardheden met verschillende comfortzones, is het bed volledig af te stemmen op jouw lichamelijke behoeftes en persoonlijke smaak. Ook als je een 2-persoonsbed koopt, want beide bodems en matrassen zijn los van elkaar aan te passen. Het extra ruime zitdeel bij de verstelbare bodems zorgt daarnaast voor een nog beter zitcomfort. De Original maakt een boek lezen of naar je favoriete serie kijken in bed nog comfortabeler.

Auping Original bedmodel

Over de GIO Erkenning
De GIO Erkenning is het keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in Nederland. Producten die de commerciële kracht van design laten zien, komen voor het keurmerk in aanmerking. De erkenning is vergelijkbaar met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red Dot Design Award en IF-Award. De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury onder leiding van Prof. Dr. Ir. Wim Poelman.

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Dit is een onafhankelijke ketenorganisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van industrieel ontwerp in Nederland als doel. De uitreiking van de GIO Erkenning vond plaats op 4 oktober waar een onafhankelijke jury zich heeft gebogen onder de ruim 60 inzendingen voor de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2014. Kijk voor meer informatie op: http://gio.designlink.nl/.

Over Auping
Een gezond en energiek leven begint met een goede nachtrust. Het uitgangspunt van Koninklijke Auping bv. is dat goed slapen altijd nog beter kan. Daarom werkt Auping al meer dan 125 jaar, elke dag weer met passie en nieuwsgierigheid aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Hoge kwaliteit, comfort, design en duurzaamheid staan daarbij centraal.

In 1888 voltrok zich een revolutie in de beddenwereld. Johannes Auping bedacht de spiraalbodem. Wat had hij voor ogen? Een bed dat het slapen gezonder en comfortabeler zou maken. Daarna volgden matrassen en boxsprings. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat uitgroeide tot dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping staat voor premium kwaliteit en duurzaamheid, daarom wordt bewust gekozen voor productie in Deventer. Daar wordt jarenlange expertise en vakkundigheid gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design. En wordt geluisterd naar de wensen en dromen van consumenten, in elke fase van hun leven.

Auping streeft naar gezonde groei en heeft een groen DNA. Het bedrijf investeert dan ook fundamenteel in duurzaamheid en heeft daarbij de ongekende ambitie om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten, circulair en volgens de Cradle to Cradle (C2C) filosofie te hebben ingericht.

Meer informatie staat op www.auping.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *