Ophangsysteem schilderij

Hoe kan je makkelijk je schilderij ophangen? Welk ophangsysteem schilderij is daar geschrikt voor?

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoe zwaar je schilderij is. Bij een verkeerde keuze heb je de kans dat je schilderij naar beneden komt.

Heb je een fotolijstje of een groot dibond schilderij? Daar zit nog al een verschil in wat betreft gewicht. De een kan wel aan een simpel haakje, de ander zal toch echt een goed ophangsysteem opgehangen moeten worden.

Ophangsysteem schilderij, lichte schilderijen

Heb je een klein lijstje wat je op wilt hangen dan kan je tegenwoordig er voor kiezen om deze op te hangen zonder boren. Tessa heeft een ophangsysteem waarbij je niet hoeft te boren.

Een set bestaat uit twee haakjes en bijhorende powerstrips. Ze zijn er voor verschillende gewichtsklasses. Dit ophangsysteem kan je gebruiken voor 1,2, of 3 kilo. Dat betekent dus dat ze toe te passen zijn voor kleine lijstjes of schilderijen zonder lijst zoals een canvasdoek.

Tessa houdt niet alleen rekening met het gewicht van je schilderij. Ook met de structuur van je muur. Want voor de pleistermuren zijn er speciale zelfklevende spijkers.

Ophangsysteem schilderij zware schilderijen

Bovengenoemd systeem is maar tot 3 kilo. Je zult al snel uitkomen bij een echt ophangsysteem voor je schilderij want schilderijen zijn nu eenmaal zwaar.

Als je regelmatig van kunstwerk verandert of je houdt er van om te schuiven met je interieur dan is het verstandig om te werken met een ophangsysteem waarbij je de schilderijen ophangt aan een kabel of ketting. Deze is dan gemonteerd aan een stang die je bovenaan tegen het plafond bevestigd.

Er zijn een paar merken die dit soort systemen verkopen. Stas en Soft rail zijn degene die het meest verkocht worden.

Beide merken bieden je de mogelijkheid om over de hele wand een rail aan te leggen. Je kan eerst klein beginnen maar je zult merken dat je al snel de hele wand vol wilt want een ophangsysteem voor je schilderijen werkt nu eenmaal heel erg makkelijk.

Door de rails is de positie van het schilderij makkelijk te veranderen. Als je dus je bank of dressior verplaatst kan je het schilderij er meteen weer boven hangen zonder dat je hiervoor gaten moet gaan boren.

ophangsysteem schilderijen

Wil je geen systeem aanschaffen of heb je net als ons echt hele zware schilderijen dan kan je ook zelf een rail maken.

Wij hebben bij de bouwmarkt een ijzeren randje gekocht zoals je hier ziet op de foto. Deze hebben we meegeverfd zodat hij minder opvalt. Het schilderij hangen we op met haken en een ketting, ook beide bij een goede bouwmarkt te koop.

Dit systeem gebruiken we al jaren. Mijn (schoon) vader was kunstenaar en van hem heb ik dit trucje geleerd. Makkelijk te monteren, zo gemaakt en oersterk.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *