Slaapkamer kleuren

Welke kleuren kan je gebruiken in de slaapkamer?

Je kan elke kleur gebruiken in de slaapkamer. Als je hem maar op de juiste manier gebruikt. Toch zijn er een aantal kleuren die we vaak terug zien. Die trending zijn. Een aantal van deze kleuren zullen we hier benoemen.

Ecru slaapkamer

Dit is een van de meest gebruikte kleuren in de slaapkamer. Ecru tinten zorgen voor rust en geven je slaapkamer een stabiele basis. Door te werken met natuurlijke tinten hou je de kamer rustig. Deze basis geeft je ook vele mogelijkheden van de ecru tinten zijn makkelijk te combineren. Vaak zien we ze gecombineerd met grijstinten. Zeker in het klassieke interieur.

In de ecru slaapkamer zien we vaak houten meubels. Wil je echter een industriele sfeer maken dan kan je gebruik maken van zwart staal. Dit kan je terug laten komen in je bedframe en in je meubels of verlichting.

Grijze slaapkamer

Ook grijs zien we veel terug in de slaapkamer. Door te werken met verschillende tinten kan je al een spannend geheel maken. Verf de ene muur donkergrijs en de andere muren lichtgrijs en je hebt al een goede spannende basis. Vanuit hier kan je alle kanten op.

Een grijze slaapkamer kan ook voor vele slaapkamerstijlen worden gebruikt. Grijs past bij een klassieke slaapkamer maar ook bij een moderne strakke slaapkamer.

Wat betreft materiaal voor je bed of meubels kan je met een grijze basis ook alle kanten op. Grijs past bij alle houtsoorten maar ook bij een wit bed en witte kastenwand. Grijs is dus eigenlijk perfect voor iemand die graag wisselt van interieur want met een grijze slaapkamer heb je de perfecte basis.

Blauwe slaapkamer

Persoonlijk ben ik erg van de blauwe slaapkamer. Blauw is sowieso een van mijn lievelingskleuren maar blauw heeft nog meer voordelen. Zo straalt blauw rust uit wat perfect past bij een slaapkamer.

Als je gaat voor een blauwe slaapkamer is het wel leuk om daar mee uit te pakken. Ga bijvoorbeeld voor een petrol slaapkamer. In onze blog hoe richt ik een petrol slaapkamer in geven we je mooie voorbeelden.

Is petrol niet je kleur dan kan je ook gaan voor baby/lichtblauw. Deze kleur past vaak goed bij een Scandinavische stijl.

Zwarte slaapkamer

Niet iedereen zal bij een slaapkamer denken aan zwart op de muur. Toch kan een zwarte slaapkamer erg mooi zijn. Zeker als je het op de juiste manier weet te combineren. Kijk maar eens naar de vele hotelkamers waar men zwart als basis neemt. Door gebruik te maken van mooie stoffen en behang op de muur kan je met zwart een hele stijlvolle kamer maken

Zwart witte slaapkamer

Is zwart je net iets te donker dan kan je gaan voor de zwart witte slaapkamer. Deze kleurencombinatie wordt vaak gebruikt voor een moderne slaapkamer.

Er is een breed assortiment aan spullen voor de zwart witte slaapkamer. Denk hierbij aan dekbedovertrekken, muurdecoratie en woonaccessoires. Het is dus vrij makkelijk om je slaapkamer in deze stijl in te richten.

Groene slaapkamer

Groen is een kleur die we ook vaak terug zien bij de slaapkamer kleuren. Net als grijs geeft groen je namelijk heel veel mogelijkheden. In vele groene verfsoorten zit ook vaak een tintje grijs vandaar de mogelijkheden die groen je kan bieden. Groen past bij een klassieke stijl maar ook bij een Scandinavische of moderne stijl. Groen past zelfs bij een slaapkamer in Ibiza stijl.

Rode slaapkamer

Net als zwart is rood een kleur waar je niet snel aan denkt. Toch kan een rode slaapkamer heel erg mooi zijn. Rood is een hele warme kleur en geeft de slaapkamer meteen heel veel sfeer. Je kan werken met verf maar er zijn ook hele leuke behangetjes in het rood verkrijgbaar.

Paarse slaapkamer

En dan hebben we nog een kleur die niet vaak gebruikt wordt: paars. In onze rubriek binnenkijkers hebben we een mooi voorbeeld van een paarse slaapkamer. In het voorbeeld is gewerkt met een basis van hout welke is gecombineerd met paarse woonaccessoires. Maar je kan paars op allerlei manieren toepassen.

Zoals je ziet zijn er enorm veel slaapkamer kleuren. Kijk goed welke kleur het beste bij je past. Van welke kleur krijg jij een warm gevoel? Pas deze kleur toe in je verf, je beddengoed of in je accessoires en krijg zo de slaapkamer van je dromen.